Rukometaši Buzeta remizirali s Varaždincima

Davorin Prskalo (Buzet) šutira preko Kuduza (20), Kontreca (9) i Šverka (2) (D. MATKOVIĆ)
Davorin Prskalo (Buzet) šutira preko Kuduza (20), Kontreca (9) i Šverka (2) (D. MATKOVIĆ)

Pobjeda nad Umagom u prošlom kolu bila je najbolja pozivnica buzetskim ljubiteljima rukometa koji su lidera prvenstva dočekali u potpuno ispunjenoj dvorani.

Bilo je to prvi put ove sezone da zbog navijanja nismo mogli čuti koju napadačku akciju zove buzetski organizator igre, no na krilima te podrške Dunatovi su dečki imali 4:1 u 5. minuti. Pet minuta kasnije "žuto-plavi" su uspjeli održati tri gola prednosti (6:3), a rezultat je po domaće mogao biti kudikamo povoljniji da na vratima gostiju nije stajao raspoloženi Balent koji je u uvodnim trenucima obranio i dvije kontre domaćinu. Polovicom prvog dijela gosti su hvatali konce igre i igrom na kružnog napadača anulirali vodstvo Buzećana (7:7 - 15').

Tri minute kasnije Varaždinci prvi put stižu u vodstvo (8:9), i to kad je domaćin imao igrača više u polju. No, domaće to nije obeshrabrilo, i dalje su igrali svoju brzu igru te na krilima Prskala i Bunete vratili prednost na svoju stranu (13:12 - 23'). Do kraja prvog dijela Buzećani su uspjeli sačuvati minimalnu prednost koja nije bila viša samo zahvaljujući nevjerojatnim obranama vratara Balenta koji se nakon prvih 30 minuta zaustavio na brojci 15.

No, ono čemu smo svjedočili u prvom poluvremenu bilo je definitivno najdinamičnijih i najbržih 30 minuta rukometa koje smo vidjeli ove sezone, a usuđujemo se reći i otkad Buzećani igraju rukomet.

Nastavak susreta bolje su otvorili domaći rukometaši i ne možemo se oteti dojmu da su taj period igre trebali bolje iskoristiti, no imali su prednost od samo dva pogotka (19:17 - 38'). Prskalo, Buneta i Ćosić bili su ti koji su uspijevali pronalaziti put do mreže gostiju, pa su domaći sredinom drugog dijela imali "plus 3" (25:22). Da mogu i Buzećani zabiti pogodak s igračem manje, pokazali su u 48. minuti kad je iz "cepelina" poentirao Vukelić na odličnu asistenciju Prskala (26:23). Veća mogućnost rotacije omogućila je više svježine gostima kako je susret odmicao, pa su tako s tri uzastopna gola izjednačili rezultat (28:28 - 53').

Do svog prvog vodstva u nastavku gosti stižu u 57. minuti pogotkom brzonogog Marčeca kojem je to omogućila dobra obrambena reakcija njegovih suigrača (29:30). Nakon što su gosti vodili sa dva razlike (29:31) najbolji pojedinac u buzetskim redovima, Davorin Prskalo s dva je uzastopna pogotka susret uveo u infarktnu završnicu (31:31 - 59'). Pobjedu gostiju s igračem manje u polju Buzećana spriječio je vratar Jović fantastičnom obranom, dok je pokušaj Ćosića da svojima osigura i drugi bod završio u bloku gostiju. (V. BOŽIĆ)

Utakmica 17. kola Premijer lige rukometaša. Sportska dvorana. Gledatelja 400. Suci: Glavinić i Veraja (oba Metković).

BUZET: Pobrić, Šverko, Prodan 1, Kisiček, Moranjkić, Prskalo 12, Matanović 4, Vukelić 2, Bašić, Jović (17), Buneta 7, Jakac, Ćosić 4 (1), Jerman, Dunato 1, Šćulac.

VARAŽDIN: Grd, Težak, Melnjak, Jeftić 3, Horvat 1, Trojko, Kontrec 2, Vincek, Sršen 6, Vidaček 1, Čelić, Kuduz 5, Balent (19+0), Mišković 6, Herman 1, Marčec 6. Sedmerci: Buzet 1 (1). Isključenja: Buzet 10, Varaždin 12 minuta. Crveni karton: Vincek (38'- grubi prekršaj).


Podijeli: Facebook Twiter