Rukometaši Buzeta kod kuće poraženi od Zameta

Ivica Gudić uspio je zaustaviti Luku Mrakovčića (S. ŽULIĆ)
Ivica Gudić uspio je zaustaviti Luku Mrakovčića (S. ŽULIĆ)

Tek u svom četvrtom pokušaju rukometaši Zameta uspjeli su odnijeti premijerligaške bodove iz Buzeta, i to zahvaljujući bivšem igraču "žuto-plavih" Davoru Šunjiću koji je s deset golova "potopio" Sirotićev sastav.

Čvrste i pokretljive obrane bile su glavno obilježje otvaranja susreta pa smo u prvih deset minuta svjedočili igri "gol za gol" (4:5 - 10'). Imali su domaći nekoliko prilika da pređu u vodstvo, no to su učinili tek u 16. minuti, kada je s krila bio precizan Vrkljan, a u sljedećem napadu Kozina je povisio prednost (7:5 - 17').

Brzu igru i lagane pogotke, što je inače osobina igre Zamećana, Sirotićevi su dečki u potpunosti zaustavili, a nerijetko su i sami takvom igrom postizali golove, poput Šverka (8:6 - 20'). Fantastično su "žuto-plavi" igrali s igračem manje u polju i pritom čak triput poentirali, tako da Smajlagićevi dečki nisu uspjeli rezultatski naplatiti ni dva igrača više (11:9 - 26').

Možda je rezultat na poluvremenu mogao i bolje izgledati po domaći sastav, no neuspješna realizacija posljednjeg napada osigurala im je samo gol prednosti za nastavak.

Iako su Buzećani imali nekoliko prilika da vrate dva pogotka prednosti, nekoliko promašaja omogućilo je Šunjiću da poravna rezultat (13:13 - 35'), a nakon što je Vrkljan promašio sedmerac, bivši igrač Buzeta dovodi svoju momčad u vodstvo (13:14).

Zaredao je period igre bez obrana vratara (17:18 - 41'). U 48. minuti gosti zaslugom Kružića drugi put dolaze do dva gola prednosti (19:21), čemu je prethodio i drugi neiskorišten sedmerac domaćih. No, domaća je družina i to uspjela prebroditi, i nakon što su Gašpar i Kozina zatresli mrežu gostiju u završnicu susreta ušlo se u egalu (21:21 - 51').

U 57 minuti Ljubotina je poravnao na 23:23, nakon što je Šunjić potpuno preuzeo sve napadačke konce igre u svoje ruke i držao svoju ekipu u igri. Isti je igrač postigao i posljednji gol na susretu i više je nego zasluženo ponio epitet igrača utakmice. Nažalost po domaći sastav, vratar Đurica obranio je dva posljednja napada domaćih za poravnanje, a tračak nade pojavio se 15-ak sekundi prije isteka vremena, no pokušaj kontre Buzećana ponovo je osujetio gostujući čuvar mreže.

Sportska dvorana Buzet. Gledatelja: 300. Buzet - Zamet 23:24 (12:11). Suci: Gubica (Petrijevci), Milošević (Osijek).

BUZET: S. Pobrić, Šverko 1 Prodan, Kisiček, Radnić 3, Gašpar 4, Ljubotina 1, Vukelić 2, N. Pobrić, Jović, Kozina 5, Gudić 1, Pavletić (6+0), Šćulac, Vrkljan 4, Galijot 2.

ZAMET: Đurica (9+0), Vučko 1, Vučetić 1, Hrvatin, Mrakovčić 2, Černeka, Uzelac 1, Čosić 2, Kružić 2, Slavić, Kalač, Karaula, Montanari 1, Sakić 1, Šunjić 10 (2).

Sedmerci: Buzet 2 (0), Zamet 2 (2). Isključenja: Buzet 8, Zamet 8 minuta. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter