Rukometaš ispitan zbog ozljeđivanja maturantice

Velimir Tomašev je u razgovoru s novinarima negirao da je udario Rebeccu Tončica (Arhiva)
Velimir Tomašev je u razgovoru s novinarima negirao da je udario Rebeccu Tončica (Arhiva)

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo započelo je sa istraživanjem i ispitivanjem 33-godišnjeg Velimira Tomaševa iz Pule, igrača i rukometnog trenera osumnjičenog za teško ozljeđivanje 18-godišnje pulske maturantice Rebecce Tončica, danske državljanke, u nedjelju 20. ožujka u Puli u Parku žrtava fašizma.

Prema priopćenju objavljenom na službenim stranicama DORH-a, 30. ožujka su provedene prve dokazne radnje, ispitivanja svjedoka te se započelo s istraživanjem zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede te oštećenja tuđe stvari. Zbog postojanja osnovane sumnje da je 33-godišnjak toga dana oko 1.50 sati u Puli, otvorenim dlanom udario 18-godišnjakinju u glavu uslijed čega je pala na tlo i zadobila tešku tjelesnu ozljedu, odnosno prijelom nosnih kostiju s pomakom i potres mozga, pulska policija je u utorak, proteklog tjedna, podnijela kaznenu prijavu protiv 33-godišnjaka. Muškarca se sumnjiči da je nakon toga oštetio parkirano vozilo.

Tomašev je za naš list izjavio da on nije napao na djevojku te da je društvo u kojem je bila Rebecca ustvari započelo sukob i bocama, a on i njegovo društvo su im uzvratili. Prema njegovim riječima, u sukobu je sudjelovalo desetak osoba na vrlo malom prostoru, te da je djevojka dobila šamar i pala. Tomašev negira da je Rebeccu on udario. Također, nije nam znao reći tko ju je udario, odnosno teško ozlijedio.

O samom događaju i o početku sukoba ispričala nam je tada i osoba koja je željela ostati anonimna, a znala je i identitet napadača, no nije htjela izlaziti u javnost s imenom. Kazala je da je sukob započeo kada je netko iz Tomaševog društva kazao Rebeccinom društvu da ne razbijaju boce u parku budući da u isti ulaze djeca i životinje. Ta osoba je ispričala i da je napadač djevojku udarao isključio u glavu i to bez ikakvog razloga. Napadnutoj djevojci je u pomoć priskočio 20-godišnjak koji je u konačnici teško ozlijeđen - ozlijeđeno mu je oko i puknula mu je arkada. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter