Rukomet: Umag - Zelina 22:31

Ana Rajić, Umag (J. PREKALJ)
Ana Rajić, Umag (J. PREKALJ)

Za ono što su prikazale umaške rukometašice protiv vodeće ekipe u nacionalnom prvenstvenu zaslužuju čestitke unatoč visokom porazu.

Prvo poluvrijeme je bilo u znaku "žuto-plavih" koje su od početnog vodstva gošćama uskratile pogodak sve do sedme minute. U daljnjem tijeku su vodile, sredinom prve dionice čak sa 6:3, no do odlaska na odmor ekipa Zeline je uspjela ublažiti zaostatak.

Tek u nastavku slijedi pravo izdanje gošći koje je najavila ponajbolja njihova igračica i reprezentativka Ivana Petković.

Šest minuta trajala je rezultatska neizvjesnost (14:14), a onda su u tri iduće minute gošće ostvarile seriju od 5:0 i otišle na 19:14.

Od sredine nastavka ta prednost Zeline se stalno povećavala, jer do 55. minute Umažanke nisu postigle gol. Svi pokušaji da se to ostvari završavali su ili u bloku gostujuće obrane ili u rukama vratarke Antonije Jukić.

Treba reći i to da je u velikom dijelu drugog poluvremena trener Rajić igrao s pričuvnim snagama, ali i bez Kornelije Gašić i Julijane Žuliček, koje su bile u sastavu, ali nisu ulazile u igru. Ovo je bila svojevrsna provjera za domaću ekipu pred subotnje gostovanje u Rijeci protiv Zameta.

Osmina finala Kupa Hrvatske za rukometašice: Umag - Zelina 22:31 (10:11). Dvorana Stella Maris. Gledatelja 300. Suci: Kordić i Mitrović (oba Zagreb).

UMAG: Žuliček, S. Imamović 3, Milošević 1, Atanasova 5, Rajić 5 (1), Mataija 1, Vidović 2, Martić, Jerković, Medved (1+0), Špoljarić 3, Čorković 1, Pavić (4+1), Maras, Gašić, Tokić 1.

ZELINA: K. Antolković, Koščec, A. Antolković, Madžarac 4, Pavičić 4, Knježević 3, Vuković 1, Džono 4, Žigrović, Vulić, Jukić (14+0), Stipić 1, Galić 1, Petković 13 (3).

Sedmerci: Umag 1 (1), Zelina 4 (3). Isključenja: Umag 2, Zelina 2 minute. (M. G.)


Podijeli: Facebook Twiter