Rukomet: Umag - Sesvete A. 28:29

Četiri gola u porazu, Jelena Vidović (M. MIJOŠEK)
Četiri gola u porazu, Jelena Vidović (M. MIJOŠEK)

Utakmica 5. kola: Umag - Sesvete A. 28:29 (12:13). Dvorana Stelamaris. Gledatelja: 500. Sutkinje: Pahor i Trbović (obje Rijeka).

UMAG: Pavić (13+0), Žuliček 3, S. Imamović, Milošević 3, A. Imamović 1, Raić 5 (1), Mataija, Vidović 4, Jajčević 8 (4), Martić, Jerković, Špoljarić 3, Čorković, maras, Gašić 1, Tokić.

SESVETE A: Karaula (9+0), Galetić, Jakara 3, Pa. Stopić 3, Pavlek 5, Pe. Stopić 1, Grmoja 4 (3), Šebek 1, Jelovečki, Petrošić, Nemaškalo 8 (3), Bešelj (4+1), Pejčić 4, Franković, Bezjak, Duplić.

Sedmerci: Umag 6 (5), Sesvete 7 (7). Isključenja: Sesvete 8 minuta.

Crveni karton: Pavlek, Pe. Stopić (Sevete).

Domaće su rukometašice iznova propustile rijetko lijepu prigodu da osvoje bodove. Iako su Sesvećanke na čelu prvenstvene ljestvice nisu pokazale ništa osobito, no zato su domaće igračice odigrale neprepoznatljivo slabo u obrani uz podosta grešaka u napadu. I tome unatoč imale su početno vodstvo koje su gošće brzo, već u 9. minuti preokrenule na 3:2, a potom punih deset minuta držale rezultatsku ravnotežu.

S dva pogotka u nizu preko Jajčević i Špoljarić Umažanke stižu na "plus 2" (7:5 - 17'), da bi iznova Sesvećanke okrenule rezultat u svoju korist. U sedam posljednjih minuta prvo slijedi obrat, odnosno serija od 3:0 za novu prednost od dva gola - 11:9, no u četiri posljednje minute gošće serijom od 4:1 na odmor odlaze s pogotkom prednosti.

U nastavku puno više pogodaka nego u prvom dijelu, ponajprije u prvoj dionici drugog poluvremena kad se igralo "gol za gol" pri čemu su Pejčić i Nemaškalo s klupe ušle i nanizale seriju od osam pogodaka s krila. To se odrazilo i u rezultatu tako da je ekipa Sesveta u 52. minuti imala "plus 4" (27:23). U pet posljednjih minuta Umažanke su odigrale onako kako mogu i stigle do izjednačenja 15-ak sekundi prije kraja.

S dvije vrijedne obrane Andreja Pavić je svojim suigračicama ponudila da završe posljednji napad, no lopta je završila u "outu", da bi Pavlek deset sekundi prije kraja zabila pobjedonosni pogodak. U preostalom dijelu pri sprječavanju domaćih igračica u naletu ka golu crvene kartone su zaradile Pavlek, a dvije sekunde prije sirene i Petra Stopić. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter