Rukomet: Umag – Hrvatska B 17:28

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Prijateljski susret: Umag – Hrvatska (juniorke) 17:28 (11:11). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 100. Suci Imamović i Horozović (oba Umag).

UMAG: Pavić, Žuliček 1, Renić, Bunić, Rajić, Čančar, Vidović 4, Jajčević 7 (3), Špoljarić 1, Hercig 1, Šagić 2, Šito 1, Jušta. 

HRVATSKA: Kapitanović, Zadravec 2, Posavec 4 (1), Maljak 3 (1), Blažević 3, Marinović 2, Domjan 2, Masnić 3, Debelić 4, Pavlović, Mićijević 2, Dežić, Bešen.

Sedmerci: Umag 4 (3), Hrvatska B 2 (2). Isključenja: Umag 4 minute, Hrvatska B 4 minute.

Neočekivano snažan otpor pružile su umaške rukometašice juniorskoj reprezentaciji Hrvatske koja u Umagu provodi jednu od pripremnih akcija za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se krajem lipnja i početkom srpnja igrati u Hrvatskoj.

Tijekom prvog poluvremena suparnice su se izmjenjivale u vodstvu. Igračice izbornika Nevena Hrupeca su povele 5:3, a uzvratila je umaška ekipa nakon nekoliko odličnih obrana vratarke Pavić, za prednost od 6:5. Sve do odlaska na odmor mlade bi reprezentativke sustizale minimalnu prednost "žuto-plavih" i na kraju je prvo poluvrijeme završilo neodlučeno.

Tako je bilo i nakon šest minuta nastavka (14:14) da bi izlaskom većine igračica iz udarne umaške postave "kockaste" počele stvarati značajniji rezultatski "odmak".

Hrvatska A reprezentacija danas od 18 i sutra od 10 sati u sportskoj dvorani OŠ Marije i Line igra protiv Mađarske. (M. GAVRAN)

Predstavljanje maskote EP-a
Zanimljivo će biti sutra u središtu Grada rukometa od 10 do 12 sati, na prostoru ispred Turističke zajednice gdje će se A i B reprezentacije Hrvatske i Mađarske družiti s građanima Umaga i svim mladim selekcijama iz ženskog i muškog rukometnog kluba. Tom prigodom će biti javnosti premijerno predstavljena maskota Europskog prvenstva koje će se u prosincu igrati u Hrvatskoj i Mađarskoj.


Podijeli: Facebook Twiter