Rukomet: Podravkašicama utješno finale

Ana Jajčević (D. MEMEDOVIĆ)
Ana Jajčević (D. MEMEDOVIĆ)

Sportska dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja 500. Suci: Bosak i Herceg (oba Varaždin).

UMAG: Jušta (2+0), Medved (3+0), Pavić (7+0), Žuliček 2, Hercig, Pejić, Rajić 7, Matošević, Vidović 3, Jajčević 7 (1), Martić 1, Jerković, Špoljarić 1, Šito, Imamović 1 (1), Maras 1.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+0), Kapitanović (10+0), Čović 11, Gavranić 3, Pongrac 6, Havić 2, Živković, Vukojević 5, Nemaškalo 5, V. Milanović - Litre 2, Dragišić 2, Vidak 2, Milenković, Trifunović 3, Poljak.

Sedmerci: Umag 2 (2), Podravka V. 1 (1). Isključenja: Umag -, Podravka V. 4 minuta.

Rukometašice Umaga osvojile su četvrto mjesto u završnici Kupa Hrvatske nakon što su jučer u borbi za treće mjesto očekivano poražene od Podravke rezultatom 41:23. Bio je to dvoboj razočaranih sastava koji su priželjkivali da se na umaškom parketu nađu danas u 17.30 sati u velikom finalu, ali će tamo igrati Lokomotiva i Zamet.

Iscrpljene Umažanke

Poslije iscrpljujuće borbe u polufinalnoj utakmici s Riječankama koju su izgubile nakon sedmeraca, Umažanke su više nego dobro odigrale prvu četvrtinu ispita, rezultatski ravnopravno. Da nije bilo sudačke naklonosti u dva-tri slučaja prema Koprivničankama, te da je bar jedna od lopti (Žuliček, Vidović, Rajić) umjesto na okviru gola završila u mreži, ne bi bilo nezasluženo da su "žuto-plave" stigle do vodstva protiv uglednih rivalki. Ni to nije obeshrabrilo Anu Rajić i suigračice koje su se požrtvovno borile za svaku loptu. Nagrada za to je bio minimalni zaostatak nakon 15. minuta igre (7:8). Slijedi potom potpuni i razumljivi "pad" u igri Umažanki što su gošće iskoristile za skor od 11:2, za deset golova prednosti.

Ispunile zadaću

Što drugo očekivati u nastavku nego s kojom razlikom će Podravka pobijediti u utješnom finalu. Nizali su se pogoci Čović, Pongrac i Nemaškalo. Sredinom nastavka gošće su bile dvostruko učinkovitije (32:16). Umjesto stožernih igračica trener Rajić je na parket poslao kadetske snage, koje su upisale golove, odnosno obrane za što ih je publika nagradila pljeskom. Visokom porazu unatoč, domaće igračice su ispoljile raspoloživu snagu i borbenost i time potvrdile da su više no zasluženo bile sudionice završnice Kupa. I ne samo to, nego su i u ovom susretu ispunile zadaću usprkos svim, nemalim problemima većine igračica s ozljedama. (M. GAVRAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter