Rukomet: Nizozemska - Hrvatska 24-27

Zlatko Horvat (M. MIJOŠEK)
Zlatko Horvat (M. MIJOŠEK)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 5. kola skupine A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se od 15. do 31. siječnja sljedeće godine održati u poljskoj kao gost svladala Nizozemsku sa 27-24 (14-12).

Ovom pobjedom Hrvatska je zadržala prvo mjesto u skupini, te i teoretski osigurala plasman na EP kolo prije kraja kvalifikacija. Zlatko Horvat sa sedam i Manuel Štrlek sa šest golova bili su najefikasniji u sastavu Hrvatske, dok je Nicky Verjans postigao šest pogodaka za Nizozemsku. Domaća reprezentacija bolje je započela dvoboj, te je u prvih 10 minuta stalno bila u prednosti, da bi Hrvatska prvi puta povela u 11. minuti sa 6-5. Uslijedilo je najbolje razdoblje igre naše reprezentacije koja je vrlo brzo stigla do visoke prednosti od 12-7 usprkos što nije iskoristila čak tri sedmerca.

Ipak, na odmor se otišlo sa samo dva gola prednosti (14-12) jer su Nizozemci postigli posljednja tri pogotka u prvih 30 minuta. Očekivalo se kako će u nastavku Hrvatska ipak pobjeći na veću razliku protiv mnogo slabijeg suparnika, ali suprotno očekivanjima domaći su u posljednjih 10 minuta ušli sa samo dva gola zaostatka (23-21). Ipak, bliže nisu uspjeli stići, pa je Hrvatska ipak upisala dva očekivana boda. U drugom susretu 5. kola igranom u srijedu Norveška je kao gost svladala Tursku sa 26-22, pa kolo prije kraja Hrvatska i Norveška imaju po osam bodova, Nizozemska je treća s četiri, dok je Turska posljednja bez bodova. Hrvatska će u posljednjem kolu u nedjelju u Umagu igrati protiv Turske, a pobjeda u tom susretu osigurat će joj prvo mjesto u skupini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter