Rukomet: Mladi Rudar traži smanjenje kazne

(Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)
(Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)

Brzopotezna je bila 12. sjednica Izvršnog odbora Rukometnog saveza Istarske županije održana u Domu sportova "Mate Parlov". Uzrok tome svakako leži i u činjenici da se na sjednici nisu pojavili Milan Sead Soldatić i Pavao Gaborović, predsjednici MRK I ŽRK Arena, kao ni Mladen Boljun, pulski predstavnik u Izvršnom odboru.

Samim time izostala je i rasprava o stanju u oba pulska kluba, donedavnim članovima najjačeg hrvatskog razreda koji su pritisnuti financijskim problemima poprilično potonuli, na što se osvrnuo i predsjednik RSIŽ-a Darko Požarić istaknuvši kako trenutačna situacija nikako ne može biti pohvalna za sredinu iz koje klubovi dolaze.

U središtu rasprave tako je bilo stanje u Mladom rudaru nešto više od pola godine nakon domaće utakmice protiv Moslavine, okončane masovnom tučnjavom dvije sekunde prije kraja. Kao epilog takvog kraja stigle su i drakonske kazne klubu i igračima, novčane, vremenske i bodovne, koje su u konačnici dovele do toga da Labinjani nisu uspjeli izboriti ostanak u Prvoj ligi.

- Premda smo nakon donesenih kazni razmišljali i da istupimo iz natjecanja, nekako smo izvukli sezonu, premda nismo uspjeli ostati u ligi. Srećom, uspjeli smo zadržati igrače na okupu i sad ćemo se boriti za vrh u Drugoj ligi - rekao je Patrik Franković, predsjednik Mladog rudara.

- U više navrata poslali smo molbe HRS-u da nam se ublaže kazne, ali nismo dobili nikakav odgovor. Stoga ovim putem tražimo podršku od Izvršnog odbora, a od istarskog predstavnika da to službeno zatraži na Upravnom odboru HRS-a koji će se sastati 19. rujna. Mislim da smo i previše kažnjeni za taj incident, a s obzirom da je prošlo više od polovice najduže vremenske kazne, postoje i pravne osnove da se zatraži smanjenje.

Predsjednik Požarić obećao je da će se zauzeti da se kazne ublaže, premda nije propustio istaknuti da će mu u tome otežavajuća okolnost biti izjava labinskog gradonačelnika Tulija Demetlike koji je nakon što su kazne obznanjene pozvao ministra Jovanovića da "isuši močvaru" u hrvatskom rukometu i napokon stane na kraj hercegovačkoj bandi koja njime vlada.

Tom su se prilikom Labinjani pitali i je li Požarić predstavnik Istre u HRS-u ili obrnuto, možda im odluka Upravnog odbora donese odgovor. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter