Rukomet: Izbornik svjetskih prvaka podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valero Rivera, izbornik rukometne reprezentacije Španjolske, aktualnog svjetskog prvaka, objavio je danas da podnosi ostavku na tu funkciju kako bi preuzeo vođenje druge nacionalne izabrane vrste, najvjerojatnije Katara. 

"Odlučio sam okončati svoju funkciju španjolskog izbornika nakon četiri godine koje su okrunjene osvajanjem naslova svjetskog prvaka 2013", napisao je Rivera u otvorenom pismu. "Odlučio sam staviti "točku na i" na taj ciklus izbornika Španjolske jer me jedan drugi nacionalni rukometni savez uvjerio u to", dodaje Rivera, ne otkrivajući o kojem se savezu radi.

Neki španjolski mediji su prije tjedan dana pisali kako je 60-godišnji Rivera odlučio voditi izabranu vrstu Katara. Dnevnik "ABC" piše da mu je Katar, koji će organizirati Svjetsko prvenstvo u rukometu 2015., ponudio godišnju plaću u iznosu od 800.000 eura.

Neki su španjolski listovi pisali i da je zet španjolskog kralja Inaki Urdangarin, bivši olimpijski pobjednik sa španjolskom rukometnom reprezentacijom, a o kojem se trenutačno vodi istraga za korupciju, primio ponudu da prati Riveru u Katar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter