Rukomet: Hrvatska - Tunis 24:20

Zlatko Horvat postigao je šest golova (M. MIJOŠEK)
Zlatko Horvat postigao je šest golova (M. MIJOŠEK)

Iznova su pristalice rukometa i sporta uopće iz Umaga, s Bujštine i ovog dijela Istre "nakrcali" školsku sportsku dvoranu koja je u samo dva dana u najljepšem dekoru obilježila 10. godišnjicu izgradnje. Gotovo u jednakom broju kao i dan ranije bilo je brojno gledateljstvo. Suparnici isti, no ovo je bio ponešto drugačiji ogled u kojem su gosti punih 20 minuta pružali otpor hrvatskim rukometašima.

Tunižani su na otvaranju utakmice bili učinkovitiji i s dva pogotka Sanaija ponovili scenarij iz prethodnog dvoboja, za vodstvo gostiju. Sustizali bi to naši rukometaši, ali nikako nisu uspijevali ostvariti preokret.  Ipak, sve je došlo na svoje i poslije dvaju iznuđenih sedmeraca i sigurnih realizacija Čupića te još jednog gola iz kontre, uz dvije bravurozne asistencija Kopljara i Čupića za munjevitog Štrleka koji je poentirao za prvu prednost Hrvatske. Pogocima Horvata (2) od kojih je drugi bio istinska čarolija (rotirajuća lopta) "kauboji" su "odgalopirali" na "plus 3" (11:8 - 22'). Tomu je i Mirko Alilović pridodao tri u nizu od svojih sedam obrana iz prve dionice. Takav rezultatski "odmak" suparnika ostao je na semaforu po završetku prvog poluvremena.

Deset prvih minuta nastavka s tri gola u nizu obilježio je Touati, posljednji iz sedmerca, dok su "kockasti" s igračem manje te uz Čupićevu vratnicu, a potom i gol sačuvali vodstvo. Ističu se i vratari, Losert na jednoj i Hamza na drugoj strani koji bilježi dvostruku obranu u jednom napadu naših (39') kad su pucali Slišković i Ninčević. Međutim, Čupić, Horvat i Musa ponovno dižu vodstvo na 18:15. Nakon dviju sjajnih obrana Loserta slijede golovi Sliškovića i Horvata (2) za "plus 5" u 50. minuti (21:15).

Velikan među vratnicama Venio Losert je mjesto u tom trenutku ustupio Filipu Iviću što je publika popratila pljeskom za obojicu. Na drugoj stani svoju kolekciju obrana Majed Hamza je upotpunio odličnom reakcijom kad je zaustavio sedmerac Ninčeviću. Za kraj je Horvat iz gotovo nemoguće pozicije zatresao mrežu, što je učinio i Željko Musa u dva navrata i "potpisao" novu pobjedu hrvatske reprezentacije koja je ovaj ispit odradila bez Blaženka Lackovića i Domagoja Duvnjaka. Po svemu sudeći na zadovoljstvo izbornika Goluže i stručnog stožera.

Pet posljednjih minuta publika je bila na nogama, te pljeskom i skandiranjem popratila igru hrvatskih rukometnih ambasadora.

Druga prijateljska utakmica. Hrvatska - Tunis 24:20 (14:11).  Dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 1.500. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na Moru).

HRVATSKA: Losert (6+0), Alilović (7+0), Ivić (3+0), Slišković 1, Lacković, Kopljar 2, Vori, Gojun, Horvat 6 (1), Vuković, Bičanić, Buntić 1, Valčić 2, Mandalinić 1, Štrlek 3, Čupić 5 (2), Musa 3, Ninčević.

TUNIS: Hamza (12+1), Magaiz, Hlal, Sussi, Hedoui 3, Toumi, Ghabri, Touati 3 (1), Sussi, Bannour 2, Alouini 6, Jallouz 2, Mahmoudi, Sanai 4, Hmida, Boughanmi, Hosni, Hammed, Marouen.

Sedmerci: Hrvatska 5 (3), Tunis 1 (1). Isključenja: Hrvatska 4, Tunis 2 minute. (Mijat GAVRAN; snimio M. MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter