Rukomet: Hrvatska sutra s Latvijom za plasman na EP

Venio Losert, Slavko Goluža i Domagoj Duvnjak na konferenciji za novinare
Venio Losert, Slavko Goluža i Domagoj Duvnjak na konferenciji za novinare

Poslije uvjerljivo odrađenog zadatka u gostima protiv Slovačke, pred momcima izbornika Slavka Goluže novi je ispit u kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo, koji se igra sutra na parketu dvorane umaške OŠ Marija i Lina (18 sati). Iako su imali malo vremena za predah, po dolasku u Umag između dva treninga našli su vremena za mnogobrojne poklonike rukometa i za jednoipolsatnog druženja uveselili ne samo najmlađe, nego i one starije svoje navijače koji iz sveg srca "drukaju" za izabrane vrste hrvatskog zlatnog sporta.

Na konferenciji za novinare pojavili su se izbornik Slavko Goluža te vedete dviju generacija u redovima "kauboja", Venio Losert i Domagoj Duvnjak.

- Za iskazani pristup i prikazano igračima čestitke, od onih najstarijih do najmlađih koji su na visokoj razini odradili utakmicu sa Slovačkom. Od samog početka utakmice rezultatskom razlikom smo domaćinu uskratili svaku nadu za moguće povoljniji ishod. Kad to obave u tom stilu, onda nema bojazni glede uspjeha. Osobito me raduje odnos momaka u svakom dijelu utakmice koju ni jednog trenutka nismo ispustili potpunoj kontroli.

Otud se pružila prigoda i pričuvnim snagama da pokažu svoje vrijednosti, no ni jednog trenutka nije se osjećala razlika kad smo igrali s udarnom ili kombiniranom postavom. Time smo pokazali kakve su namjere ove momčadi i da ništa ne prepuštamo slučaju, kazao je hrvatski izbornik.

Potom se osvrnuo na dvoboj koji ih očekuje sutra protiv Latvije te na moguće promjene za taj okršaj, zna li se da u sastavu neće biti kapetana Igora Vorija i Blaženka Lackovića.

- Mišljenja smo da je kapetan Vori zaslužio odmor, jer je ova sezona kao i za većinu igrača, ali znatno mlađih bila itekako naporna. On i Lac su tražili da odrade utakmicu u Slovačkoj, i to su učinili na najbolji mogući način i zato smo ih oslobodili obveza protiv Latvije. Umjesto njih ulaze Marić i Slišković. Uostalom, to nam je zadaća, kad god smo u prilici težimo rotaciji igrača u sastavu, no vodeći računa da nam se ne dogodi nešto nepredviđeno, veli Goluže.

- Onako kako je trebalo tako smo i obavili prvi, a nešto slično ćemo učiniti i u ovom zadatku s Latvijom koju shvaćamo maksimalno ozbiljno. Nema opuštanja, ono što smo pokazali prije tri dana ostaje nam ponoviti i time stavljamo točku na ovu dionicu obveza. Uopće ne dvojim da će moji mlađi suigrači ispuniti očekivanja stručnog stožera i zamišljeno provesti u djelo. Lako je braniti kad momci ispred gola lavovski odigraju obranu kao što je to bilo u ogledu sa Slovacima. Vjerujem da ćemo ponoviti takvo izdanje i upisati novu pobjedu, ustvrdio je Venio Losert.

- Moram reći da svi s nestrpljenjem čekamo završetak ove priče. Praktički smo spojili dvije sezone i pomalo se nakupilo toliko toga da se osjeća umor. Treba nam, bolje rečeno itekako dobro će doći odmor, samo da odradimo ovu utakmicu, naravno onako kako to svi, ponajprije naši vjerni navijači očekuju od nas, kazao je Domagoj Duvnjak. (Napisao i snimio M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter