Rukomet: Francuski prvak Montpellier pod istragom

(Ilustracija/Foto Reuters)
(Ilustracija/Foto Reuters)

Francuski rukometni prvak Montpellier nalazi se pod istragom zbog sumnji u namještanje jedne utakmice domaćeg prvenstva tijekom prošle sezone.

Uvjerljivo najbolji francuski rukometni sastav, koji je osvojio 13 naslova prvaka u posljednjih 15 godina, 12. je svibnja ove godine iznenađujuće izgubio od Cesson-Rennesa 28:31, a na taj je ishod u kladionicama uplaćen sumnjivo visok iznos. Za sada su iz kluba, Francuskog rukometnog saveza i francuske lige odbili komentirati navode o pokretanju istrage.

"Ne mogu niti zamisliti kako bi rukometaši Montpelliera mogli postati osobe s kojima ne želite biti povezani", izjavio je Patrick Vignal, šef ureda za sport u Montpellieru.

Glavni čovjek za sport u regiji Languedoc-Roussillon bivši je francuski rukometi reprezentativac i igrač Montpelliera Joel Abati koji poziva na to da se ne osuđuje igrače prije no što se otkrije čitava istina o slučaju.

"Moramo poštivati presumpciju nevinosti, ali ako se ova priča potvrdi to će imati utjecaja na kompletan francuski rukomet", kazao je Abati.

Montpellier je prošle sezone osvojio naslov sa 23 pobjede, jednim remijem i samo dva poraza, dok je Cesson-Rennes prvenstvo okončao na 10. mjestu. Za Montpellier nastupa nekoliko francuskih reprezentativaca koji su nedavno u Londonu obranili naslov olimpijskih pobjednika, a najpoznatiji je Nikola Karabatić, najbolji francuski sportaš za 2011. godinu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter