Rukomet: Djevojčice Umaga najbolje na Poreč Openu

(Ilustracija)
(Ilustracija)

Kroz porečke dvorane Žatika i Veli Jože proteklog su vikenda prodefilirale mlade rukometašice koje su se nadmetale na Poreč Openu, međunarodnom turniru za mlađe kadetkinje (U-14), djevojčice (U-12) i mini-rukometašice (U-10).

U organizaciji RK Poreč natjecalo 37 ekipa iz 20 klubova Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije. Među njima je bilo 14 ekipa iz sedam istarskih klubova od kojih su najbolje bile mini-rukometašice Umaga koje su osvojile prvo mjesto u svom uzrastu. Pored Umažanki, uspjeh u mini-rukometu ostvarile su članice ekipe Poreča II, koje su osvojile treće mjesto, a korak iza bile su djevojčice Škropeti. Rene Posavec iz Umaga proglašena je najboljom igračicom, a Klara Juričić iz Škropeti najboljom vrataricom u mini-rukometu.

U dvije starije kategorije djevojčica koje su se natjecale u rukometu dominirale su slovenske ekipe, pa je tako ljubljanski Krim Mercator osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja, a Litija u konkurenciji djevojčica. Od istarskih ekipa istakle su se mlađe kadetkinje pulske Arene osvojivši treće mjesto. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter