"Ruka šapi" traži pomoc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga "Ruka šapi", koja skrbi o napuštenim i odbacenim životinjama, ovih je dana odaslala apel sa zamolbom za financijskom pomoci da bi lakše prebrodili zimu i riješili dugove koje imaju.

- U kratko vrijeme udomili smo i spasili veliki broj životinja, a trenutacno brinemo o njih skoro 70. Medutim, nešto što ne možemo riješiti bez pomoci ovog trena su veterinarski troškovi, tocnije 30 tisuca kuna duga, a svakim su danom sve veci. Vecina racuna stoji neplacena još od veljace, kaže nam predsjednica udruge Svjetlana Prodanovic.

- Tri psa cekaju na sterilizaciju, pet maca lijeci se od mikrosporoze, nekoliko macica ima parazite u ušima... Takva situacija nije novost, ona je konstanta. Sve mace koje nademo imaju problema s ocima, ušima, ili imaju mikrosporozu, ili neprestani proljev... Isto vrijedi i za pse koji nam nerijetko dolaze pothranjeni, s parazitima u ušima, ekcemima, upaljenim ocima ili još gore, parvovirozom, nabraja Prodanovic.

Volonteri udruge sami odraduju i ranojutarnju i popodnevnu terapiju, vlastitim automobilima ih odvoze na previjanje, injekcije, operacije....

- Tražimo pomoc jer ne možemo i dalje bezbrižno brinuti o životinjama znajuci da imamo dugove koje ne možemo vuci unedogled, istice Prodanovic. Pojašnjava da njihov veterinar dr. Henri Hajster nikada nije odbio lijeciti životinje te i dalje sve imaju potrebnu medicinsku skrb.

Pojašnjava da im uglavnom stižu donacije u hrani pa im je ne nedostaje, ali je novac koji dobivaju na racun uglavnom nedostatan za tekuce troškove.

Svi koji žele pomoci mogu uplatiti novac na racun udruge 2484008-1105307250 otvoren u Raiffeisen banci.


Podijeli: Facebook Twiter