Rujanski pljuskovi zaposlili vatrogasce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako smo vec zagazili u studeni, pulski gradonacelnik Boris Miletic nedavno je usvojio izvješce Javne vatrogasne postrojbe Pula za rujan. Prema vrstama intervencija, kojih je bilo cak 74, razvidno je da se radilo o mjesecu koji je bio uvertira u varljivu jesen. Tako je izmedu uobicajenih vatrogasnih intervencija, i to 27 požara, bilo i 28 tehnickih od cega cak 11 radi ispumpavanja vode iz stambenih gradevina.

Puljanima su zasigurno u sjecanju velika plavljenja Pule 16. rujna, uslijed dugotrajnih jakih oborina. Vatrogasci su u rujnu jednom uklanjali stablo s prometnice, a zabilježili su i zatvaranje glavnog ventila zbog poplave u gradevinskom objektu. Upravo su velike pulske poplave "zaslužne" za to da je tehnickih intervencija u Puli bilo, statisticki gledano, 243 posto više nego u istom razdoblju lani.

Medutim, vatrogasci obavljaju i druge "aktivnosti", kao što je primjerice spašavanje macaka sa stabala, kojih u pravilu imaju barem jednu na mjesec. U rujnu su vatrogasci dvaput izvlacili osobe iz vozila prilikom prometne nezgode, jednom spašavali utopljenika iz mora te dvaput intervenirali na plovilima, zbog istjecanja goriva i da bi ispumpali vodu.


Podijeli: Facebook Twiter