Ruhci: Otvoreno igralište u meki nogotenisa

Otvorenje igrališta Ruhci
Otvorenje igrališta Ruhci

Velik dan za malo selo Ruhci zbio se u nedjelju kada je ovo mjesto koje se smjestilo na uzvišenju ponad Drage, između Pazina i Tinjana, dobilo malonogometno igralište s rasvjetom.

Svečanom trenutku otvorenja budućeg sastajališta mještana prisustvovali su brojni žitelji i gosti. Vrpcu su presjekli najstariji mještanin Ruhci 92-godišnji Josip (Jože) Cvitan uz prisustvo najmlađeg stanovnika Matea Rusca koji tek ima 2 i pol mjeseca.

U prigodnom govoru Darko Rusac se zahvalio na pomoći brojnim sponzorima i pazinskom gradonačelniku Renatu Krulčiću, kao i seljanima koji su se nesebično odazivali na brojne radne akcije, kojih nije bilo malo, a posebno se zahvalio inicijatoru akcije i organizatoru zajedničkih seoskih investicija Renatu Cvitanu.

- Pred nas je novo delo, nova obaveza, a to je seoski dom kojeg selo kako ča su Ruhci merita, a to ćemo i učenit pošto Renato zna na koja vrata tribe tuć. Nemojmo da se sve skupa uhladi, nego - bimo rekli po našu - tući dok je teplo, kazao je u šaljivom tonu Darko Rusac, a uslijedila je večera za prisutne i ples uz glazbu do dugo u noć.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Renato Krulčić kazavši da će Grad Pazin, kao i dosad, poduprijeti akcije stanovnika Ruhci. Igralište je sagrađeno tijekom travnja i svibnja, a s otvorenjem se pričekalo da bi se postavila sva dodatna oprema. Pazin je donirao materijal i opremu, dok su sami mještani obavili sve radove.

Tijekom dana održan je malonogometni turnir na kojem je slavila ekipa Kringe u sastavu: Damir Rupenović, Renato Maretić, Goran Hrvatin, Marin Hrvatin, Matko Hrvatin, Toni Pinčan i Mladen Rajko. Oni su u finalu svladali mlađu ekipu Ruhci tijesno 2:1.

Treće je mjesto osvojila starija ekipa Ruhci, a posljednje ekipa Pazina koja unatoč žestokom otporu nije mogla konkurirati vrlo dobrim domaćinima.

Na boćarskom turniru slavila je ekipa Mužikanti, sastavljena od trojca Đordano Krajcar, Silvano Antolović i Zoran Bugarin, koja je u završnom meču pobijedila Pazin s 13:7. Treće je mjesto osvojila ekipa Štandard Muntrilj koja je pobijedila ekipu Ruhci 13:3.

Ruhci su inače vitalno selo poznato po vrhunskom nogotenisu, jer tri od pet hrvatskih reprezentativaca dolazi iz toga mjesta, ali i maškarama odnosno pustevima gigantskih veličina koje svake godine u pokladno vrijeme sagrade na ulazu u mjesto. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter