Ruglo nakon mladenacke zabave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što je pulska mladež radila pod okriljem noci, najcešce se otkrije pod danjim svjetlom. Devastacije gradskih parkova, uništavanje kontejnera i parkiranih automobila te ostavljanje otpadaka u blizini kanti za smece nisu nikakva rijetkost, ali je svejedno izgled Titovog parka u cetvrtak ujutro bio šokantan.

Plasticne vrecice, caše, omoti raznih slatkiša i grickalica te ambalaža ispijenih pica bili su razbacani po gotovo cijeloj površini parka i spomenika, dok su kante, srecom na mjestu, zjapile prazne. Na nekoliko mjesta ležale su cak i odlomljene ploce s podnožja spomenika. Gospoda koja živi u neposrednoj blizini parka gundajuci je skupljala smece zaostalo od vecernje zabave vece skupine mladih, dobacujuci nam da su rijetke noci kada je ne probudi galama iz parka i da trebamo proci navecer pa slikati "te huligane".

- Kako ih nije sram! Skoro svaku vecer divljaju ovuda i puštaju škovace za sobom, pak ce reci turisti kako smo šporki! Ca doma ne ponesu to smece? Ca imaju ta dica roditelje ili ne vas pitam, pitala se upravo u trenutku kada je nekolicina turista zastala pred spomenikom palim borcima. Promatrali su uokolo nekoliko trenutaka, a zatim produžili dalje. Barem sa sobom nisu ponijeli fotografiju našeg kulturnog dobra.


Podijeli: Facebook Twiter