Rudic: U London idemo po zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudic objavio je u ponedjeljak popis igraca za utakmicu posljednjeg kola u supini Svjetske lige, koju ce naši reprezentativci odigrati u utorak 6. ožujka u Rijeci protiv Makedonije, ali i popis od 19 igraca koji konkuriraju za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Za utakmicu protiv Makedenije, koja ce se igrati u 17 sati na bazenu na Kantridi, Rudic je pozvao vratare Vicana i Bijaca, zatim Burica, Buljubašica, Hinica, Paškvalina, Krapica, Sukna, Baraca, Muslima, Šetku, Jokovica, Vukicevica i Kristijana Milakovica.

Rudic je naglasio da utakmicom protiv Makedonije prakticki pocinju pripreme za nastup na OI-ju u Londonu, a pri izboru igraca rukovodio se cinjenicom da se utakmica igra u Rijeci pa je i logicno da nastupe svi rijecki reprezentativci.

Uz njih su tu još i povratnici u reprezentaciju Hinic i Vican, kao i dvojica mladih igraca Vukicevic i Milakovic, koji su vec bili u reprezentativnom programu.

Hrvatski vaterpolisti u svojim vitrinama imaju zlatna odlicja sa svjetskog i europskog prvenstva, ali ne i s olimpijskih igara, s kojih im je najveci domet srebrno odlicje osvojeno u Atlanti 1996. godine.

- Ova generacija je sve osvojila, ali nema olimpijsko zlato i zato u London idemo po najvrjedniju medalju. To je naš konacni cilj bez obzira na izrazito jaku konkurenciju, optimisticno je najavio Rudic.

Po njegovim rijecima, popis od 19 igraca nece se više širiti pa za nastup na OI-ju u Londonu konkuriraju:

Josip Pavic (Mladost), Frano Vican (Jug CO), Marko Bijac (Mornar BS), Nikša Dobud (Jug CO), Igor Hinic (Mladost), Fran Paškvalin (Primorje EB), Ivan Krapic (Primorje EB), Petar Muslim (Primorje EB), Damir Buric (Pro Recco), Andro Bušlje (Jug CO), Ivan Buljubašic (Primorje EB), Sandro Sukno (Pro Recco), Samir Barac (Primorje EB), Maro Jokovic (Jug CO), Pavo Markovic (Jug CO), Andelo Šetka (Primorje EB), Paulo Obradovic (Jug CO), Frano Karac (Jug CO) i Miho Boškovic (Vasas).

Od njih ce Rudic odabrati 13 putnika za London.


Podijeli: Facebook Twiter