Rudić s Brazilom ponizio Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 1. kola skupine A Svjetske vaterpolske lige: Brazil - Hrvatska 17:10 (3:3, 6:2, 6:1, 2:4).

BRAZIL: Antonelli, Crivella 1, G. Gomes, Alonso 1, Salemi 1, B. Gomes 1, Delgado 5, Santos 1, Rocha, Perrone 3, Guimaraes 1, Vrlić 3, Bezerra.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković 2 (1), Lončar 2, Joković 2, Bukić, Vukičević, Bušlje, Sukno 1, Paškvalin, Šetka, Obradović 2, Bijač.

Peterci: Brazil -, Hrvatska 1 (1).

Igrač više: Brazil 13 (6), Hrvatska 3 (2). Tri isključenja: Santos (25').

Hrvatski vaterpolisti posramljeni su i poniženi u utorak na otvaranju završnice Svjetske lige u Bergamu. U prvom kolu skupine A Hrvatsku je dobio Brazil! I to više nego s uvjerljivih 17:10! Vijest je to koja je odjeknula u vaterpolskom svijetu, ali i otvorila pitanje što se to dogodilo "kockastima" nedugo nakon što su osvojili turnir u Rimu.

Po viđenom u bazenu bio je to podcjenjivački odnos prema zemlji koja je u vaterpolu još uvijek drugi svijet za svjetsku kremu, ali i jedan sasvim novi Brazil s prepoznatljivim rukopisom - Ratka Rudića! Otkako je prije godinu i pol preuzeo Brazilce bivši hrvatski izbornik kao da je udahnuo novi život tamošnjem vaterpolu, pobrinuvši se u utorak za jedan od najvećih uspjeha Brazilaca, ali i za jednu od većih sramota hrvatskim vaterpolistima. (D. F.)

 


Podijeli: Facebook Twiter