Rudeš će pružiti stručnu pomoć u pripremi nogometaša

Stefan Pejkić
Stefan Pejkić

Potpisan je ugovor o suradnji između Nogometnog kluba Banjole i prvoligaškog Nogometnog kluba Rudeš iz Zagreba. Ugovor su potpisali predsjednik NK Banjola Vlado Ribić i predsjednik NK Rudeš Ivan Knežević.

Potpisivanjem ugovora o suradnji klubovi ostvaruju međusobnu stručnu suradnju i pomoć u pripremama nogometaša. NK Rudeš pružit će stručnu pomoć u pripremi nogometaša NK Banjola, a djeci koja budu ostvarila najbolje rezultate, omogućit će nastavak karijere u Zagrebu. NK Rudeš klub je koji ima posebno poduzeće koje se bavi fizičkom pripremom nogometaša, a svaka kategorija igrača ima jednog trenera koji se bavi fizičkom pripremom, od najmlađih do najstarijih. Treneri se brinu i o tehničkoj spremi igrača, rekao je predsjednik kluba Ivan Knežević. Vlado Ribić, predsjednik NK Banjola, rekao je da prijateljstvo klubova traje već nekoliko godina, a NK Rudeš je klub koji je zahvaljujući suradnji sa španjolskim klubovima uspio razviti kvalitetan sustav, a kao prvoligaš može biti od velikog značaja za NK Banjole.

- U Banjolama su stvoreni uvjeti, koji su zahvaljujući Općini Medulin doista takvi da možemo održavati turnire i stručan rad s djecom koja će po odlasku na fakultet moći nastaviti svoju karijeru u Zagrebu. A hoćemo li uspjeti iznjedriti dijete koje će svoju karijeru nastaviti u Španjolskoj, to ćemo još vidjeti, to ovisi samo o njima i ekipi koja će s njima raditi. Mi smo u zadnjih godinu dana oformili dvije nove kategorije – tako sada imamo kategorije: U9, U11, mlađe pionire, pionire i juniore, a trenutno nam nedostaju kadeti – izjavio je Vlado Ribić. Potpisivanju su prisustvovali i načelnik Goran Buić te članovi uprave NK Banjole Željko Skoko, Fredi Iveša, Enco Crnobori i Tomislav Knežević. U ime NK Rudeš su osim predsjednika kluba sudjelovali i direktor kluba Tomislav Knežević i Mikel Lauzirica Evolet. Načelnik Goran Buić zadovoljan je potpisivanjem ugovora o suradnji od kojeg očekuje ne samo sportsku suradnju, već i turističku.

- Općina Medulin je ove godine uložila više od 2 milijuna kuna u infrastrukturu uređenja pomoćnog igrališta NK Banjole i upravo je to povod zašto bi i NK Rudeš mogao imati pripreme u Banjolama, a možda i španjolski klubovi koji bi njihovim posredstvom mogli doći u Banjole i Općinu Medulin, naglasio je Goran Buić. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter