Rudarska okna orila se distorzijom Popeyea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodnjansko-pulski nu metalci Popeye prekjucer su stali ispred kamere: naime, na nekoliko lokacija diljem Istre snimali su dio kadrova koji ce se naci u videospotu za njihov singl "Delaj, delaj", a rijec je o prvom singlu s njihova nedavno objavljenog albuma "Cijena slobode".

- Ideja je bila da u spotu slikovito prikažemo znacenje teksta pjesme. Zato smo se odlucili za mrave, kao vrlo marljive životinje i njihove ljudske pandane, rudare, cije zanimanje zahtijeva sate naporna rada u teškim uvjetima, opisao nam je Zoran Mikletic, kamerman i režiser videospota, odavši da im je prva ideja na jednom od sastanaka bila da snimaju u brodogradilištu Uljanik, no ocijenili su ga suviše modernim. Ostatak spota koji ce prikazivati majcino špotanje sina, odnosno istarsku jazz pjevacicu Tamaru Obrovac i jednog od pjevaca Popeyea Igora Ferenca, snimat ce se u jednom vodnjanskom stanu.


Popeye: "Glasajte za mene"

Prekjucerašnje snimanje krenulo u blizini slovenske granice, u podzemnom tunelu kraj Sluma na Buzeštini. Okruženi prirodnim ljepotama Cicarije, clanovi grupe Popeye - pjevaci Gianne i Fere, gitarist Zheeka, bubnjar Nadan i basist Mrlja, skupa sa snimateljem i statistima u ulogama "rudara" sišli su pod zemlju u tunel koji je iskopan u živoj stijeni za vrijeme Austro-Ugarske, a u kojem se nalaze vodovodne cijevi.

U tom tunelu snimljene su kostimirane scene napornog rada, a kadrovi uobicajeno energicne svirke cijelog benda snimani su u rudarskom oknu u Raši, gdje su rudarski tuneli nakon cetrdeset godina grobne tišine i mraka ponovno zatitrala glasnom bukom - jedino što je ovoga puta umjesto industrijske mašinerije izvor bila "Cijena slobode".

Videospot ce biti dovršen krajem mjeseca, nakon cega ce ga distribuirati glazbenim emisijama. Nakon "Delaj, delaj" Popeye planiraju snimiti još nekoliko spotova za pjesme s aktualnog albuma, a nakon ljeta kažu da planiraju intenzivno promovirati svoj novi studijski uradak.


Podijeli: Facebook Twiter