Rudar - Istra 1961 0:4

Marko Trojak (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Marko Trojak (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Gradski stadion. Sudac Brečević (Labin). Strijelci 0:1 Repić (19'), 0:2 Svraka (57'-11 m), 0:3 Gržan (62'), 0:4 Strika (67').

RUDAR: Vozila, Matulja, Mehić, Načinović, Jajčević, Licul, Maksenčuk, Čudić, Ivanović, Stepčić, Macan. Još su igrali: Radočaj, Škopac, Juričić, Božičević, Knapić, Alić, Lazarić.

ISTRA: Brkić, Trojak, Hadžić, Ojdanić, Barišić, Gržan, Mihaljević, Svraka, Ljubanović, Nikolić, Repić. Još su igrali: Ivušić, Marinčić, Jurkić, Strika, Franić, Marić.

Nogometaši Istre 1961 su u pripremnoj utakmici u Labinu visoko pobijedili momčad Rudara prvenstveno boljom igrom u nastavku susreta. U prvom dijelu gosti su imali terensku inicijativu, ali nisu stvorili gotovo nijednu priliku izuzev one u 19. minuti kad je Trojak odlično probio lijevu stranu domaće obrane i dao povratno za Repića koji je s 14 metara pogodio lijevi gornji kut.

U nastavku, nakon brojnih izmjena, do izražaja je došla kvaliteta i fizička snaga Puljana, pa je prvo u 57. minuti nakon prekršaja Načinovića nad Gržanom, Svraka pogodio s bijele točke, a pet minuta kasnije jedan od najboljih na utakmici, Gržan, je volejom s deset metara pogodio za 0:3. Točku na "i" stavio je Strika na ubačaj Jurkića. Jedinu pravu domaću priliku imao je Juričić koji je prošao trojicu suparnika, ali je njegov udarac s ruba 16-erca završio pored desne vratnice. (R. F.)


Podijeli: Facebook Twiter