Ručnicima rezervirali mjesto na plaži

Ručnici na plaži u Banjolama (Izvor: Pulska svakodnevnica)
Ručnici na plaži u Banjolama (Izvor: Pulska svakodnevnica)

Facebook stranica Pulska svakodnevnica objavila je fotografiju puste plaže u uvali Cintinera u Banjolama na kojoj se vidi 35 ručnika poredanih u dva reda. Uz fotografiju objavljen je komentar "Jutros u 9 sati. Banjole kod konobe Suzi. Žalosna slika njemačke uzurpacije zajedničkog nam dobra. Poslao čitatelj".

Godinama tako

Na tu objavu ubrzo je stigao velik broj komentara nezadovoljnih takvim postupanjem gostiju. Jedna komentatorica upozorila je da je uzurpator nedavno postavio ručnik na klupici, a kada je ručnik pomakla, da tu sjedne i nahrani dijete, pojavio se "lik, uzme ručnik i kaže mi ljutito: ovo je, inače, zauzeto!" Druga komentatorica je navela da je zbog toga prestala ići na plaže u Valbandonu gdje gosti stave ručnike još u 7 ujutro, a treći komentator se čudi čemu li se sada čude kada je "godinama tako".

Ostali opisuju kako jednostavno maknu postavljene ručnike i stave svoj na "zauzetu" plažu, a neki su napisali da su nekad davno krali tako postavljene ručnike s plaže. Među komentatorima stvorile su se brojne grupice koje su nudile svoja rješenja ovog problema. Jedna grupa smatra da bi to trebala riješiti općinska komunalna služba tako da pokupi sve ručnike i očisti plažu. Pritom spominju primjer Makarske i Brela gdje komunalac pokupi sve šugamane. Druga grupa predlaže nekoliko rješenje: da si mještani sami pokupe ručnike pa će povećati promet onima koji prodaju ručnike ili da ih bace u more ili sve na jedan kup pa zapale ili da ih bace u koš. Treća grupa smatra da nisu u redu ovakvi komentari domaćina kojima turisti smetaju, a žive od njih.

Mještanka Banjola koja ima kuću pokraj uvale Cintinera kaže nam da takva slika, koju je objavila Pulska svakodnevnica, nije uobičajena pojava za tu uvalu. Dodaje da se ostavljeni ručnici na plaži mogu svugdje susresti, ali toliko mnogo poredanih ručnika u ovoj uvali do sada nije vidjela.

Paljevina u Prekom

Ovog se tjedna, podsjetimo, nepoznati počinitelj odlučio na neobičan način obračunati s ručnicima na plaži - sve ih je zapalio. Dogodilo se to na plaži u općini Preko gdje komunalni redari ujutro uklanjaju ručnike s plaže, a vlasnici po svoje stvari mogu doći u općinsku zgradu.

Općini Medulin se nitko nije žalio

Nismo uspjeli dobiti službeni odgovor iz Općine Medulin o ovom problemu, ali od poznanika u Općini neslužbeno saznajemo da im se nikad nitko službeno nije požalio zbog onih koji ručnicima zauzimaju svoje mjesto na plaži. Nikakvim odlukama nisu regulirali to pitanje. U Općini navodno ne prate komentare na facebooku pa niti ne reagiraju na postove. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter