Rubnjacima protiv bujice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za svake jace kiše Maristela Zlovic, vlasnica banjolskog restorana, suocava se s potokom u svom dvorištu. Voda se zbog pada terena s glavne prometnice slijeva direktno na njezinu parcelu. Dogodilo se to i u ponedjeljak, kada se otvorilo nebo nad južnom Istrom. Do našeg dolaska voda je vec otekla i teren ju je upio, no suprug vlasnice restorana Armin Selimovic rekao nam je da se nije moglo hodati od silne vode.

- Problem se može riješiti ivicnjacima koji bi zaprijecili put vodi. Kupio sam ih i želim ih postaviti o svom trošku, no ne smijem jer mi komunalni redar prijeti kaznom. Naime, iako je zemljište moje, pola metra od prometnice pripada Opcini, kaže Selimovic.

No, cini se da ce se problem ipak uspjeti riješiti jer smo od medulinskog nacelnika Gorana Buica dobili informaciju da se supružnicima ipak dopušta da postave rubnjake.

- Imaju našu suglasnost za rubnjake i garantiram da im nece biti naplacena nikakva kazna. Jedino moraju tražiti i odobrenje od Županijske uprave za ceste, u cemu im i mi možemo pomoci, obecao je nacelnik.


Podijeli: Facebook Twiter