Rubygate: Berlusconi odbacio sve optužbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u petak je demantirao sve optužbe glavnog tužiteljstva u Milanu u procesu Rubygate, u kojemu je optužen za poticanje maloljetnice na prostituciju i zloupotrebu ovlasti, izvijestio je AFP.

"Nikad nisam imao intimne odnose s njom (žrtvom, poznatom po nadimku Ruby). Nikad nisam vršio nikakav pritisak na milanske dužnosnike niti na policijske dužnosnike", rekao je Berlusconi u "spontanoj izjavi" pred sudom u Milanu.

Bivši šef talijanske vlade (75) odabrao je "spontanu izjavu" pred sudom, jer se na taj način uspijeva izbjeći stvarno svjedočenje tijekom kojega bi bio prisiljen odgovarati na pitanja tužitelja bez pomoći svojih odvjetnika.

Bivši predsjednik vlade optužen je u okviru skandala Rubygate da je platio za desetak seksualnih usluga mlade Marokanke Karime El Mahroug ili Ruby između veljače i svibnja 2010. dok je bila maloljetna, za što se u Italiji može dobiti tri godine zatvora. Zabave organizirane u Berlusconijevim rezidencijama poznate su u medijima kao bunga-bunga zabave. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter