Rubčić: Predosjećam da će ih krenuti protiv Splita

Filip Kasalica (M. ANGELINI)
Filip Kasalica (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 danas otvaraju posljednji serijal u 2015. godini. Prva od pet utakmica kojima će zaključiti ljetno-jesenski dio sezone "zeleno-žutima" donosi dvoboj sa Splitom, koji će se igrati na "Drosini" s početkom u 17 sati. Po riječima svih igrača i članova pulskog stručnog stožera, reprezentativna stanka odrađena je na najbolji mogući način, no to kod Puljana ništa ne znači, jer i prije se dobro radilo na treninzima, ali kad se to trebalo "oplemeniti" na utakmicama, učinak bi najčešće izostao.

Svjestan je i trener Robert Rubčić da je krajnje vrijeme da se nešto promijeni i da njegovi puleni izdanje s treninga ponove kad krene borba za bodove, no dok pričekamo da vidimo da li će im to danas poći za nogom ili glavom, on se sam odlučio za jednu promjenu. Naime, otkad je na "zeleno-žutoj" klupi zamijenio Igora Pamića, Rubčić bi u najavi utakmice uvijek iznio imena igrača kojima će ukazati povjerenje i u kojoj će ih formaciji postaviti, da bi prije ogleda sa Splitom od tog pravila odlučio odustati.

Preciznije, trener Istre 1961 otkrio je s kojim će igračima započeti današnji ogled, ali ne i kako će ih razmjestiti po terenu.

- Taktičku formaciju zadržao bih za sebe - riječi su s kojima je Robert Rubčić otvorio druženje s novinarima uoči ogleda sa Splitom. - Više je razloga dovelo do te odluke, od toga da se radi o jakoj bitnoj utakmici za nas, preko činjenice da smo na prijašnjim ogledima ostali dužni našim navijačima, pa sve do toga da nam u goste dolazi kvalitetna momčad Splita koja je jako dobro odigrala protiv Dinama i potom na Rujevici još jednom pokazala svoju čvrstinu. Samim tim, ništa ne bih želio prepustiti slučaju i sa svojim razmišljanjima ne bih izišao u javnost, ali bez obzira kako igrači budu posloženi, svi su svjesni kako će morati biti maksimalno koncentrirani i maksimalno motivirani, jer jedino se tako možemo nadati pozitivnom rezultatu.

- Nažalost, nemamo sreće s golovima, no vjerujem da će naši napadači Nikolić i Kasalica napokon dobiti nagradu za trud koji pokazuju i na utakmicama i na treninzima, da će im se vratiti taj rad. Predosjećam da će ih krenuti upravo protiv Splita, a kad ih golovi krenu, onda ih nitko neće zaustaviti. Samo trebaju proraditi - uvjeren je Rubčić. (I. CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter