Rubčić povjerenje poklonio najmlađem golmanu

Ivica Ivušić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Ivica Ivušić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Nogometaši Istre 1961 sutra otvaraju treću četvrtinu tekuće sezone. Na "Drosinu" stiže Slaven Belupo, a jedna od nepoznanica pred susret koji će započeti u 17 sati bila je tko će na njemu čuvati domaću mrežu.

Na tri posljednja prvenstvena ogleda golman "zeleno-žutih" bio je Ivica Ivušić, no kako je trener Robert Rubčić u više navrata isticao da je njegov prvi "pick" na toj poziciji Ivan Brkić, koji je ovaj tjedan normalno trenirao, očekivalo se da bi on mogao braniti. Dilemu je razriješio sam Rubčić, koji je na uobičajenom "druženju" s novinarima istaknuo da Brkić još uvijek nije spreman za jednu ovakvu utakmicu te da sutra neće biti niti na klupi, a između Ivušića i Iveše odlučio je dres s brojem jedan povjeriti mlađem golmanu.

Najbolje u cijeloj ovoj priči je da svoju odluku trener nije podijelio s igračima, pa kad smo jučer nazvali Ivušića da nam iznese neke svoje impresije pred ogled s "farmaceutima", ispalo je da smo mu ujedno i otkrili da će Rubčić njemu ukazati povjerenje.

- Istina, to mi je prva vijest, trener mi još nije rekao da ću braniti, a kako smo sva trojica golmana normalno trenirali ovaj tjedan, mogu samo nagađati razloge koji su doveli do njegove odluke - rekao je Ivica Ivušić.

- S druge strane, naravno da mi je drago što će mi četvrtu utakmicu u nizu ukazati povjerenje jer je najbitnija stvar u nogometu kontinuitet, pogotovo kod nas golmana. Možemo mi trenirati koliko god hoćemo, ali najvažnije je ipak braniti na utakmicama. S utakmicama dolazi sve, počevši od sigurnosti, na njima se stječe samopouzdanje pa niti ja nisam iznimka te mogu reći da svakom sljedećom utakmicom sve više dižem nivo svojih igara.

Ako se ta predviđanja i obistine, teško će biti Ivušića maknuti s pulskog gola, jer je u tri prethodne utakmice, protiv Dinama, Splita i Rijeke, bio jedan od najistaknutijih članova "zeleno-žute" momčadi. Na svakom ogledu po jednom je kapitulirao i Istra 1961 "podebljala" je svoj konto za samo jedan bod, ali niti jedan pogodak ne ide na njegovu dušu, što se ne bi moglo reći za cijeli niz dobrih intervencija kojima je osujetio protivničke igrače. (I. CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter