Rubčić: Ne smijemo opet gomilati igrače

Robert Rubčić (D. MEMEDOVIĆ)
Robert Rubčić (D. MEMEDOVIĆ)

Prilikom službenog predstavljanja pulskoj sportskoj javnosti, Andrej Panadić je na pitanje o načinu dovođenja igrača tijekom zimskog prijelaznog roka rekao da očekuje kako će to u Puli izgledati kao što izgleda u cijelom svijetu. Drugim riječima, podrazumijevao je da će u dovođenju igrača on aktivno sudjelovati u suradnji s menadžerskim timom, a pritom je izrazio želju da prije bilo kakvog angažiranja on tog igrača uživo vidi na djelu kako bi znao što od njega može očekivati.

Da će na tragu Panadićevog razmišljanja izgledati popunjavanje "zeleno-žute" svlačionice potvrdio je Robert Rubčić, koji se odlaskom s trenerske klupe vratio svojoj staroj ulozi sportskog direktora.

- Normalno da u prvom redu trener mora biti zadovoljan s odabirom i za svakog igrača koji se pojavi na tržištu on će odlučiti da li je pravo pojačanje za nas. Već smo ranije ustvrdili da nam treba nekoliko igrača i sad ćemo u dogovoru s Panadićem početi raditi na njihovom dovođenju.

On je pogledao nekoliko naših prvenstvenih utakmica i na taj način dobio uvid o situaciji u momčadi te smo načelno već nešto i pričali o pozicijama koje trebamo osnažiti, a sad ćemo prije njegove konačne odluke pričekati da još malo bolje osobno upozna igrače - rekao je Robert Rubčić.

- Znamo da smo imali turbulentni ljetni prijelazni rok jer je posla bilo puno, a vremena da se pronađe i dovede kvalitetan igrač malo, a nešto slično čeka nas i sada. Prijelazni rok koji slijedi bit će itekako zahtjevan, a ako se ponove prijašnje zime i siromašan ponudom, no mi ćemo dati sve od sebe da uspijemo u svom naumu i ciljano ojačamo naše redove.

Ako su već odlučili učiti na greškama, onda u redovima Istre 1961 sigurno neće željeti doći u situaciju da im se svlačionica pretvori u šetalište kao u prvom dijelu sezone, kad je "zeleno-žuti" dres u prvenstvenim susretima nosio 31 igrač.

- Preko ljeta smo previše radili na kvantiteti, a premalo na kvaliteti. Jednostavno, situacija je bila takva, puno nam se loših stvari poklopilo, no ja i dalje vjerujem u ove igrače i siguran sam da ne možemo ponoviti takvu polusezonu - naglasio je Rubčić.

- S druge strane, naučili smo da je najbitnije ne gomilati igrače. To se meni dogodilo kao treneru, imao sam previše igrača, naročito u veznoj liniji i onda oni koji nisu igrali normalno da su izrazili određeno nezadovoljstvo. Da bi smanjili to nezadovoljstvo, optimalan broj za nastavak sezone bio bi 20 igrača plus golmani, jer ipak smo odradili 65 posto prvenstva i za preostalih 15 kola ne treba nam prevelik igrački fond. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter