Rubčić: Na proljeće možemo biti ugodno iznenađenje

Robert Rubčić (M. MIJOŠEK)
Robert Rubčić (M. MIJOŠEK)

Prije godinu dana, 13. prosinca 2014. godine, Istra 1961 uspjela je izgubiti utakmicu u kojoj je postigla tri pogotka. Bilo je to na Poljudu, Hajduk je slavio s 5:3, no pritom tijekom 90 minuta niti jednom "zeleno-žutima" nije dozvolio da stignu do poravnanja.

U subotu je pulski prvoligaš po prvi put u ovoj sezoni poražen na utakmici u kojoj je dvaput zatresao protivničku mrežu, ali ovaj je scenarij bio ponešto drugačiji od onog lanjskog, jer su Puljani u Kranjčevićevoj u dva navrata uspjeli anulirati prednost domaćina, imali igrača više na terenu i kad su već potajice počeli razmišljati o prvoj gostujućoj pobjedi u prvenstvu, stigao je hladan tuš.

Preciznije dva, jer su najprije snage na terenu bile poravnate, a onda su u četvrtoj minuti sudačke nadoknade vremena igrači Lokomotive treći put svladali Ivušića.

- Nikako da nas nesreće počnu zaobilaziti, samo se slažu jedna na drugu - komentar je trenera Istre 1961 Roberta Rubčića koji najbolje opisuje način na koji je upisan novi poraz. - Kod prvog gola iz slobodnog udarca stekao se dojam da je naš golman mogao bolje reagirati, premda je Iveša na klupi komentirao da se to teško moglo braniti. Drugi gol primili smo u trenutku kad je Tomić osjetio bol u mišiću i već smo bili spremili izmjenu, ali nismo dočekali prekid, on nije uspio reagirati i igrač ga je prošao, dok nam se kod trećeg gola dogodila jedna nesmotrenost, napravili smo taktičku pogrešku i čovjek nam je prošao kroz dvojicu.

Stekao se dojam da su "zeleno-žuti" u tim trenucima krenuli uloviti goluba na grani, pa na kraju ostali i bez vrapca u ruci.

- Istina, mogli smo održati taj neriješeni rezultat koji bi nam dosta značio pred ogled s Hajdukom, ali željeli smo dati taj treći gol i zbog te želje za pobjedom na kraju smo ostali bez svega. Pomoćnik nam je u tim trenucima rekao da ima 45 sekundi do kraja, mogli smo se zagraditi, sačuvati loptu i vrijeme bi isteklo, ali htjeli smo probati nešto napraviti i dogodilo se najgore, jer smo dozvolili Lokomotivi da nam nakon našeg kornera napravi kontru iz koje smo primili pogodak - istaknuo je Rubčić.

- Jednostavno nas te pegule prate, ali stvarno ne mogu ništa zamjeriti igračima. Odigrali su pošteno i mogu reći da su me ugodno iznenadili, jer su u nekim segmentima pokazali ono što cijelo vrijeme forsiram i uspjeli smo zaustaviti Lokomotivu tamo gdje je najjača, u toj njihovoj pas-igri i agresivnosti. Stali smo na loptu, udaljili ih od našeg gola i ako nastavimo raditi na taj način, mislim da možemo biti ugodno iznenađenje na proljeće, naravno ako se riješe svi ovi drugi problemi koji nas tište. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter