Rubčić: Moramo zagospodariti terenom

Robert Rubčić (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Robert Rubčić (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Drugi čin nogometne predstave između Istre 1961 i Zagreba upriličit će se danas na "Drosini" u 19 sati. Nakon ogleda u osmini finala Kupa gledateljima su se s osmjehom na licu naklonili "pjesnici", a sad će im "zeleno-žuti" pokušati uzvratiti u borbi za prvenstvene bodove.

Put prema ostvarenju te želje otežat će im izostanak šestorice igrača od kojih bi većina, možda čak i svi od reda, danas istrčali u prvoj postavi. Zbog tri žuta kartona neće zaigrati Žižić, Heister i Nikolić, Gojković je "pocrvenio" u Kupu, a na popisu ozlijeđenih Đuriću se pridružio Iveša koji je "osjetio" mišić i posljednjih nekoliko dana nije trenirao. Toliko igrača izvan stroja uzdrmalo bi i kvalitetnije momčadi od pulske, no Robert Rubčić svjestan je da protiv "fenjeraša", momčadi koja u 14 kola nije upisala niti jednu pobjedu, nema pravo tražiti alibi.

- Moramo pobijediti! Na ovako teškom terenu ne želimo riskirati s igračima koji nisu potpuno zdravi, ali vjerujem da će oni koji istrče opravdati povjerenje i da ćemo se na kraju svi zajedno veseliti - rekao je trener Istre 1961 Robert Rubčić, najavivši novu promjenu formacije.

- Zaigrat ćemo u sistemu 4-1-3-2. Dvojica napadača bit će potpomognuti trojicom veznjaka i od mojih igrača tražit ću maksimalan pritisak od prve minute. Moramo zagospodariti terenom, jer ako nogometašima Zagreba dozvolimo da se razmašu, mogli bi biti jako neugodni. Riječ je o momčadi koja je dvije godine zajedno, uigrani su i kroz pas igru i kretanje po terenu stvarali su nam u srijedu dosta problema. Iz takve igre proizlazile su lopte koje su išle na Bobana, po meni u ovom trenutku najboljeg napadača Prve HNL, i želimo li to zaustaviti, morat ćemo im suziti taj prostor. Neće biti lako, očekuje nas težak teren i protivnik koji je pokazao da itekako može biti opasan, ali iskusniji smo za neke situacije, igramo pred domaćom publikom i favoriti smo u današnjem ogledu. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter