Rubčić: Kad se utakmica lomila, navijači su presudili

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Na otvaranju nove prvoligaške sezone, subotnjem ogledu protiv Slaven Belupa, petorica su igrača upisala svoj službeni debi za Istru 1961. Od prvog sudačkog zvižduka Igor Pamić je ukazao povjerenje Nikoli Žižiću, Branku Ojdaniću, Darku Mišiću i Stefanu Nikoliću, a potom je u nastavku na teren poslao i Muamera Svraku, dok je Milan Đurić ostao na klupi za rezervne igrače i svoju priliku "ugrabit" će na nekom od sljedećih susreta. No, još je jedna osoba u subotu debitirala za "zeleno-žute", a riječ je o sportskom direktoru Robertu Rubčiću koji je prvi put sjedio na klupi Istre 1961 u svojstvu predstavnika kluba i iz prvih redova svjedočio važnoj pobjedi.

- Svjestan sam da, bez obzira igrali mi kod kuće ili u gostima, moram prvenstveno funkcionirati kao čovjek koji radi u klubu, ali i uživati u poslu koliko god je to moguće te mogu reći da sam u ovih prvih 90 minuta provedenih na klupi Istre 1961 uistinu doživio lijepe trenutke koji će mi ostati u pamćenju cijeli život - nije dvojio Robert Rubčić.

- Atmosfera na stadionu bila je odlična, premda moram reći da sam se nadao da će ipak biti malo više navijača. Nekako sam navikao da u prvom kolu dođe dosta ljudi zainteresiranih da vide nove igrače, no isto sam tako svjestan da smo mi ti koji moramo napraviti prvi korak, složiti dobru momčad koja će imati prepoznatljivu igru i onda time privući gledatelje.

Puno je razloga što na otvaranju prvenstva nije bilo više od "prebrojanih" 1.486 posjetitelja. Među
navijačima je bilo dosta skepse oko kvalitete igrača dovedenih tijekom ljetne stanke, mnogima od njih nije najbolje "leglo" poskupljenje ulaznica za novu sezonu, a i "farmaceuti" nikad na "Drosinu" nisu privukli prevelik broj ljudi. S druge strane, ako se očekivala veća kvantiteta, s kvalitetom "zeleno-žuti" čelnici sigurno mogu biti zadovoljni, jer s tribina nije dolazila "negativa". Nije se tražio odlazak uprave i trenera, nije se zviždalo igračima, navijači su navijali, pa je čak i Nikolić, koji je odigrao daleko ispod očekivanja, pri izlasku s terena ispraćen pljeskom. (Ivica CEROVAC)
 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


 


Podijeli: Facebook Twiter