Rubčić: Igračima nedostaje samopouzdanja

Ispomoć na desnoj strani Abdelhakim Bouhna (D. MEMEDOVIĆ)
Ispomoć na desnoj strani Abdelhakim Bouhna (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 na četiri posljednja prvoligaška gostovanja nisu pronašli put do protivničke mreže. Posljednji koji je zabio gol s "onu strane Učke" bio je Nikola Žižić 16. kolovoza u Kranjčevićevoj, a uslijedio je post koji se protegnuo na 390 minuta "žive" igre. Uz sretnih i spretnih 0:0 u Koprivnici, "zeleno-žutu" su mrežu u tom periodu triput "parali" igrači Splita, Hajduka i Intera, a na to se nadovezao i "fenjeraš" Zagreb koji je na svom terenu eliminirao Puljane iz hrvatskog Kupa, dok je tri dana kasnije na "Drosini" uspio stići do prvenstvenog boda.

Sve su to pokazatelji da je forma pulskog prvoligaša daleko od one koja bi mu mogla osigurati borbu za četvrto mjesto koje vodi u Europu, što su klupski čelnici, pomalo ishitreno, istaknuli kao glavni cilj.

Jesu li objektivno sagledali kvalitetu igračkog kadra kojim raspolažu, saznat ćemo vrlo brzo, jer pred "zeleno-žutima" su puno teži ispiti od Zagreba i Intera. Serijal će već sutra otvoriti najteži mogući, gostovanje kod "ranjenog" Dinama koji će Istru 1961 dočekati s dva uzastopna poraza u prvenstvu, od Rijeke i Splita, garnirana s dvije europske "nule" u dvostrukom srazu s Olympiakosom. Ono što "modrima" u ovom trenutku nasušno treba je pobjeda kojom će potisnuti sve one gorke pilule što su im se nakupile u grlu, a idealan protivnik za to definitivno je pulski prvoligaš, koji je u dosadašnjih 12 dolazaka u Maksimir osvojio jedan jedini bod.

- Svjesni smo da dolazimo Dinamu u nezgodnom trenutku, kad se nalazi u bodovnom zaostatku za Rijekom i dat će sve od sebe da prekine negativni niz u kojem se nalazi. Osobno, mene njihovi problemi ne zanimaju, gledam samo nas jer ni mi se ne nalazimo u nekoj bajnoj situaciji - decidiran je Robert Rubčić, trener Istre 1961. - Neću reći da je ovo prilika da iskoristimo njihovu slabost, jer je Dinamo protiv Olympiakosa pokazao dobru igru, pogotovo prvo poluvrijeme i sigurno su zaslužili puno više od poraza, ali opet mislim da im možemo odgovoriti na jedan pravi način. Čeka nas utakmica u kojoj moramo pokazati svoju vrijednost, jer igrati na Maksimiru protiv Dinama trebalo bi biti veliko zadovoljstvo za svakog igrača, prilika da se dokaže, ali i prilika da tri negativna rezultata iz zadnjih utakmica anuliramo s dobrom igrom.

- Igračima nedostaje samopouzdanja. Moramo biti otvoreni i to priznati, jer kad ih gledam na treningu i potom na utakmici, to su neki posve različiti igrači. Kad krene borba za bodove kod njih dolazi do promjene, ali mislim da je vrijeme da to izbacimo, jer ako to i dalje bude prisutno, imat ćemo velikih problema - svjestan je Rubčić. (Ivica CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter