Rubčić: Igrači garantiraju da će dati sve od sebe

Robert Rubčić (M. MIJOŠEK)
Robert Rubčić (M. MIJOŠEK)

Pred nogometašima Istre 1961 posljednje je gostovanje u 2015. godini, susret protiv Lokomotive koji će se sutra, s početkom u 15 sati, igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Puno više od kvalitete protivnika, koju su "lokosi" potvrdili u drugom kolu tekuće sezone kad su u "zeleno-žutu" mrežu pospremili šest lopti, poklonike pulskog prvoligaša zabrinjava što će se vrzmati po glavama njihovih ljubimaca kad istrče na teren.

Ako se ponovi dekoncentrirano izdanje s utakmice protiv "farmaceuta", onda je na pomolu još jedna rezultatska katastrofa, ali ako trener Robert Rubčić uspije posložiti sve kockice u glavama svojih pulena, onda bismo mogli vidjeti utakmicu na kojoj "zeleno-žuti" neće doći u rezultatski minus u trenucima dok gledatelji još nisu zauzeli svoja mjesta na tribinama.

- Ogled protiv Slavena najbolje je pokazao u kakvom se psihološkom stanju nalaze moji igrači. Pokušao sam utjecati na njih, ali nisam ih uspio vratiti i ta psihoza dala je smjer cijeloj utakmici, a u istom su se stanju nalazili i dan kasnije. Ako igrač nije psihološki spreman, normalno da ne može odgovoriti na zahtjeve koje traži Prva HNL te je to glavni razlog zašto u ponedjeljak nismo odradili rekuperacijski trening, već sam odlučio obaviti razgovor s njima - prisjetio se Robert Rubčić, trener Istre 1961, početka radnog tjedna kad su mu neki igrači nagovijestili da se ne osjećaju sposobnim igrati protiv Lokomotive.

- Sad je situacija puno bolja i poslije treninga u srijedu svi su mi rekli da će sutra igrati te su garantirali da će pritom dati sve od sebe. Istaknuli su da će igrati za mene, na što sam im odgovorio da je to potpuno pogrešan pristup i da moraju igrati prvenstveno za sebe, ali i za klub, za grad i za navijače, a trener je u ovom trenutku nebitan. No, ono što je u ovom trenutku za mene najvažnije je da su igrači pokazali određenu zrelost i to mi daje nadu da možemo otići u Zagreb i nositi se s Lokomotivom, barem što se tiče psihološke strane. (I. CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter