Rubčić: Danas jednostavno moramo dobiti

Robert Rubčić (M. MIJOŠEK)
Robert Rubčić (M. MIJOŠEK)

Opterećeni činjenicom da na prvenstvenu pobjedu čekaju od 17. listopada te da su u pet posljednjih kola osvojili dva boda i pritom jedan jedini put zatresli protivničku mrežu, nogometaši Istre 1961 danas dočekuju Slaven Belupo. Susret koji će se igrati na "Drosini" s početkom u 17 sati bit će sraz susjeda na ljestvici, sedmoplasirane i osmoplasirane momčadi Prve HNL koje pred početak današnjeg dvoboja dijele dva boda u korist "zeleno-žutih". Drugim riječima, eventualni poraz Puljana mogao bi borbu za Europu pretvoriti u borbu za prvoligaški ostanak, a u situaciji u kojoj se trenutačno nalaze teško da bi i remi zadovoljio apetite domaćina, kako ljudi koji će sjediti na tribinama, tako i onih koji stoluju u kancelarijama na katu.

- Uz sav respekt prema Slaven Belupu, mi današnju utakmicu jednostavno moramo dobiti - nije dvojio ni Robert Rubčić, trener Istre 1961. - Znamo u kakvoj se situaciji nalazimo, i igrači su svjesni težine utakmice, a njihov rad na treninzima tijekom ovog tjedna predstavlja mi garanciju da ćemo danas odigrati dobro i pobijediti. Bit će to sraz dvije po kvaliteti podjednake momčadi, no mi igramo doma, pred svojim navijačima kojima smo dosta toga ostali dužni i moramo poduzeti sve što je u našoj moći da dobijemo ovu utakmicu.

Vodu na pulski mlin mogla bi skrenuti činjenica da je Slaven Belupo u srijedu odigrao ogled Hrvatskog kupa, u kojem je tek nakon 120 minuta igre i izvođenja kaznenih udaraca svladao Osijek.

- U tome vidimo svoju šansu, sigurno će se nakon zahtjevne utakmice u njihovim redovima osjećati određeni umor i to dodatno podgrijava naš optimizam. Oni danas neće imati tu moć da odigraju svih 90 minuta na željenom nivou, ali baš zato očekujem da će jurnuti od prve minute i pokušati što prije doći do pogotka. Slaven je momčad koja možda u igri nema moć i snagu, ali pokušava igrati, pokušava napasti i sigurno se neće povući i igrati podređenu ulogu. Što se tiče sastava, očekujem da će kao i u Kupu zaigrati s Ejupijem i Savićem, dvojicom brzih i nezgodnih igrača u napadu te ćemo se morati pripremiti na najbolji mogući način kako bi zatvorili njihove pozicije - istaknuo je Rubčić. (I. CEROVAC)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

Istra 1961 - Slaven Belupo
Početak u 17 sati
Susret 19. kola Prve HNL
Gradski stadion "Aldo Drosina"
Sudac: Duje Strukan (Split)
Pomoćnici: Perica (Šibenik) i Kezele (Rijeka)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter