Rubčić: Cilj nam je iznenaditi Rijeku

Trener Istre 1961 Robert Rubčić (D. ŠTIFANIĆ)
Trener Istre 1961 Robert Rubčić (D. ŠTIFANIĆ)

Od aktualnih članova najjačeg hrvatskog razreda, nogometaši Istre 1961 protiv dva nikad nisu osjetili draž gostujuće pobjede. Maksimirska "golgota" Puljana opjevana je već u više navrata, dok je drugi klub kojem "zeleno-žuti" nikad nisu otrgnuli tri boda u njegovom dvorištu Rijeka. Pokušavali su to dosad napraviti 12 puta i sve što je igračima koji su branili pulske boje pošlo za nogom bilo je upisati pet remija, dok su Riječani slavili u sedam navrata uz gol razliku 24:9 u korist domaćina.

No, svi su se ti ogledi odvijali pod stijenama Kantride, dok će se danas, s početkom u 17 sati, susjedski derbi prvi put odigrati na Rujevici. Još je jedna posebnost vezana uz ovaj susret, a ona leži u činjenici da će po prvi put u lovu na prvoligaške bodove na gostujućoj klupi sjediti rođeni Riječanin Robert Rubčić, dijete ovog kluba.

- Cijeli život proveo sam u Rijeci i normalno da osjećam laganu dozu nervoze i da jedva čekam da današnja utakmica, koja će za mene biti poseban doživljaj, počne - rekao je Robert Rubčić, trener Istre 1961. Bit će mi ovo prvi dolazak na Rujevicu, ali ne i prvi put da u Rijeci vodim gostujuću momčad. Prije deset godina, kad sam bio trener Crikvenice, igrali smo u osmini finala Kupa Hrvatske i izgubili od Rijeke koja je potom, s Elvisom Scorijom kao trenerom, otišla do kraja u tom natjecanju.

I danas će Rijeka biti favorit, a najveći cilj koji sam postavio pred sebe bit će da je pokušamo iznenaditi. Pokazali smo da rastemo iz utakmice u utakmicu, iskusni smo i naši igrači su odigrali puno ovakvih dvoboja. Očekuje nas jedna užarena atmosfera, pun stadion, no vjerujem da nećemo podleći toj atmosferi i da ćemo se na kraju utakmice svi zajedno veseliti dobrom rezultatu. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter