Rubčić: Bodom ne bih bio zadovoljan

Robert Rubčić (M. ANGELINI)
Robert Rubčić (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 danas će se, točno u 14.30 sati, ukrcati u autobus koji će ih odvesti put Sesveta gdje će dočekati sutrašnji dvoboj s Interom. Ogled 14. prvenstvenog kola igrat će se u Zaprešiću s početkom u 15 sati, a za njega će konkurirati igrači na koje je trener Robert Rubčić računao i protiv Osijeka, uz jednu izmjenu. Milan Đurić će zbog ozljede biti izvan stroja narednih mjesec dana, a upražnjeno mjesto ispunit će oporavljeni kapetan Dario Tomić koji će zauzeti svoju poziciju u startnoj postavi, dok će na klupu preseliti Marcel Heister.

- Heister je na utakmici protiv Osijeka ozlijedio mišić u listu. "Osjetio" ga je na ovom našem teškom terenu i nije trenirao cijeli tjedan jer nismo željeli dozvoliti da mu se stanje pogorša. Ozljeda nije bila teška, sanirana je i Heister je sada potpuno zdrav, ali ne bih htio s njime još riskirati da mu se ne bi obnovila i stoga će biti na klupi - otkrio nam je Robert Rubčić, trener Istre 1961, zbog čega "broj dva" po minutaži u dosadašnjem dijelu sezone neće u Zaprešiću krenuti od prvog sudačkog zvižduka. - Za mene je najbitnije da su igrači potpuno zdravi, ali i potpuno tjelesno spremni, jer samo oni koji su u treningu i koji se nalaze u optimalnoj formi mogu na jednoj ovako zahtjevnoj utakmici kakva nas očekuje odgovoriti na način na koji to ja očekujem od njih. Trkački spreman igrač taktičke će zamisli koje postavimo puno lakše odraditi i budite uvjereni da će, ako se to pokaže neophodnim, Heister sigurno ući, ali volio bih da to ne bude potrebno i da ga sačuvam za ono što slijedi, a to je Zagreb.

Da Inter niti u kojem pogledu nije momčad za podcjenjivanje može potvrditi i činjenica da "keramičari" u četiri posljednja kola, u kojima su imali tri gostovanja i domaći ogled protiv Dinama, nisu upisali niti jedan poraz.

- Inter je za mene osobno najveće iznenađenje prvenstva i očekuje nas utakmica koja će nam pokazati naše pravo stanje. Dolazimo na noge jednoj dobroj momčadi koja je u posljednje četiri utakmice pokazala da je dobro uigrana, agresivna i stoga smo ovaj tjedan na treninzima uvježbavali način kako da odgovorimo na tu agresiju. Na osnovi onog što sam pritom vidio mogu reći da su mi igrači dobro izgledali, dobro se osjećali i to mi daje garanciju da u Zaprešiću možemo ostvariti dobar rezultat - nije dvojio Rubčić. - Ako me pitate da li bih bio zadovoljan bodom, odmah ću vam odgovoriti da sigurno ne bih jer Inter nije momčad koje se moramo bojati i protiv koje u utakmicu moramo ući s određenim strahom. Riječ je o momčadi koja se može dobiti i mi smo to sposobni napraviti na njihovom terenu, imam dovoljno iskusnih igrača koji su prošli dosta ovako teških utakmica i vjerujem u njih. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter