Rubala na slobodi za 150 tisuca eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lijecnik i TV-voditelj osumnjicen za prijevare s invalidskim mirovinama Drago Rubala u cetvrtak je izašao iz istražnog zatvora, nakon što je uplatio 150.000 eura jamcevine za obranu sa slobode, doznaje se na zagrebackom Županijskom sudu.

Njegov branitelj Ante Madunic potvrdio je da je Rubala iznio "opsežnu obranu nakon cega su se dogovorili oko jamstva". Uz jamcevinu, Rubala je sudu morao predati hrvatsku putovnicu, a kao sigurnosne mjere odredeno je da se svaki drugi ponedjeljak mora javljati sucu istrage Zoranu Luburicu te da bez njegovog dopuštenja ne smije napuštati Zagreb i Veliku Goricu.

Neslužbeno se doznaje da bi na slobodi na isti nacin uz jamcevinu uskoro mogli izaci i ostali osumnjiceni - lijecnik Ivan Ostoic, njegova supruga Dubravka Margeta-Ostoic te administratorica Dragica Cvorig koja je navodno pomagala u prijevarama. Njima je istražni zatvor odreden zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i mogucnosti ponavljanja kaznenog djela.

USKOK ih sumnjici da su organizirali skupinu koja je od kraja prošle do pocetka listopada ove godine u Varaždinu i Zagrebu za iznose od 2.000 do 5.000 eura "sredivala" invalidske mirovine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter