RTL se oglušuje na upute

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

RTL televizija se direktno oglušila na odluku Vijeca za elektronicke medije o pomicanju termina prikazivanja odredenih serija neprikladnih za maloljetnike. Vijece je zakljucilo da je RTL televizija prekršila Zakon o elektronickim medijima emitiranjem serija «CSI Las Vegas», «CSI New York», «CSI Miami» te serije «Kosti» u neprimjerenom terminu i bez graficke oznake. No, na rasporedu te televizije srijedom i dalje su serija «CSI New York» u terminu od 20 sati, a nakon nje serije «Kosti» i «Zaboravljeni slucaj» koji pocinje u 21.50 sati.

"Ukoliko emitiraju neku od tih serija u navedenom terminu, Vijece ce poduzeti korake i slijedi im prekršajna prijava. U Zakonu za to stoji kazna od milijun kuna, ali o njoj se ocituje sud, a ne mi", rekao je predsjednik Vijeca za elektronicke medije Zdenko Ljevak.

Na RTL televiziji nemaju komentara i ukazuju na ono što su rekli po objavi odluke Vijeca 12. studenog. "Mišljenja smo da emisije poput 'CSI-ja' i 'Kostiju' ne mogu ugroziti mentalni ili moralni razvoj maloljetnika. U konacnici, odredivanje vremena prikazivanja je u domeni urednicke odgovornosti nakladnika, a ne Vijeca. Takoder je zanimljivo da se nakon godina prikazivanja CSI franšize u udarnom terminu na javnoj televiziji tek sada primijetila neprimjerenost termina emitiranja", rekla je tada Nataša Roksandic iz odnosa s javnošcu RTL televizije.

Nova TV je, nakon naputka Vijeca, pomaknuli termin emitiranja «Trenutka istine» i «Gotovcevih» iza 22 sata. Postavlja se pitanje je li razlog poslušnosti Nove TV isticanje koncesije za nacionalno emitiranje sljedece godine.


Podijeli: Facebook Twiter