Rt Kamenjak: Vozila manje, ulaznica skuplja

Plaže na Kamenjaku znale su biti i punije
Plaže na Kamenjaku znale su biti i punije

Turisti obožavaju Rt Kamenjak, to se već zna, no ove godine nekako je mirnije, nema gužvi, plaže nisu nakrcane. To potvrđuju i podaci za lipanj, u kojem je bilo oko 10 posto manje vozila na Kamenjaku, u odnosu na isti mjesec lani. Tada ih je u tom mjesecu ušlo 20.000, a ove godine 18.000. Riječ je o dnevnom prosjeku ulaza od 600 do 650 vozila.

Prošlogodišnji srpanj je obilježilo 37 tisuća vozila, što je oko 1.200 dnevno, a ove godine je on, vjeruju u Javnoj ustanovi Kamenjak, s obzirom da podaci nisu prikupljeni i obrađeni, na razini prošlogodišnjeg.

Prošlog ljeta je od prodaje ulaznice u lipnju inkasirano 405 tisuća kuna, a ove 453 tisuće. Financijski plus bit će shvatljiviji ako se uzme u obzir da je lani u lipnju cijena ulaznice bila 25 kuna, a u srpnju i kolovozu 35, dok je 35 kuna po automobilu ove godine cijele sezone.

Turista pak ima odasvud. Francuzi, Talijani, Nijemci, Slovaci, Danci, Belgijanci…. Ipak, oko 10.30 na vidikovcu kod Safari bara moglo se naći još podosta mjesta za vozila, dok je Školjić tradicionalno popunjen. Tamo su vozila ispod stabala, djeca u vodi, odrasli u hladu, moru ili u beach baru. E, tu će domaći, poput nas, doživjeti šok plaćajući kavu 10, macchiato 12, a pola litre vode 15 kuna. Netko će reći da se ne mora piti kavu tamo. Istina, ne mora se. To su shvatili i drugi pa je i bar poluprazan.

Da je stranih gostiju manje potvrđuju nam i djelatnice na info-punktu i u suvenirnici. (piše T. GRBIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter