Roženice uveličale grožnjansko slavlje

Članovi zbora Roženice pozdravljaju publiku nakon koncerta (L. JELAVIĆ)
Članovi zbora Roženice pozdravljaju publiku nakon koncerta (L. JELAVIĆ)

Između nekoliko događanja iz ovogodišnje grožnjanske Božićne bajke, svakako treba izdvojiti gostovanje renomiranog mješovitog pjevačkog zbora Roženice iz Pazina. Na grožnjanskoj pozornici u predbožićno vrijeme Roženice su se predstavile nizom prigodnih blagdanskih pjesama, kako domaćih tako i stranih vječnih melodija, često u blagdanskom aranžmanu.

Bio je to njihov prvi javni nastup nakon velikog uspjeha u Rimu, početkom prosinca, gdje je zbor osvojio čak pet zlatnih odličja na međunarodnom zborskom natjecanju Chorus Inside Advent Rome. Dugotrajnim pljeskom čestitali su im posjetitelji u grožnjanskoj koncertnoj dvorani, a članovi zbora pod vodstvom Ines Kovačić Drndić odužili su se pjesmom koja unosi u svakoga blagdansko ozračje i raspoloženje.

Podsjetimo, Roženice su na sceni više od 35 godina i nezaobilazni su sudionik svih važnijih događaja, kako svjetovnih tako i crkvenih u Pazinu, u cijeloj Istri, u Hrvatskoj, ali i na susretima izvan naših granica. I ovom prigodom pjevači su se, izvodeći nekoliko popularnih melodija, prisjetili svog utemeljitelja i umjetničkog voditelja Nella Milottija koji je ostavio odobre temelje za nastavak djelovanja tog popularnog i kvalitetnog zbora. Zanimljivo je da članovi zbora Roženice nisu samo iz Pazina, ima ih i iz drugih krajeva Istre, pa tako i iz Grožnjana (Marko Mirosav), što je doprinijelo njihovom gostovanju u predblagdansko slavlje u Gradu umjetnika. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter