Roženice dale poklon Pazinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svome gradu za 1027. rodendan pazinski je Mješoviti pjevacki zbor Roženice poklonio je još jedan izvrstan koncert. Iako se u velikoj dvorani Spomen doma publika rasula po ogromnom gledalištu pa je dvorana izgledala poluprazna, akusticnost tog prostora idealna je za ono što Roženice znaju i mogu ponuditi.

Pod ravnanjem dirigentice Ines Kovacic Drndic, pazinski su pjevaci potvrdili reputaciju jednog od najboljih pjevackih zborova u Istri, a domacoj su se publici predstavili uobicajenom kombinacijom novog i standardnog materijala.

U prvom su bloku Roženice otpjevale tri pjesme svog prvog dirigenta Nella Milottija, a prije drugog bloka uslijedila je mala programska inovacija s nastupom recitatorke Ane Vrkaševic. Glazbeni je program nastavljen zborskom izvedbom Oliverovog klasika "Što to bješe ljubav", te dojmljivom izvedbom "Soneta od Šimuna" Ivana Božicevica.

Nakon još jednog poetskog intermezza s Anom Vrkaševic uslijedio je glazbeni "istarski blok". Prije finala veceri nastupili su drugi gosti veceri - pazinski etno-sastav Veja. Uslijedio je zatim blok za Roženice standardnog, i kod publike najomiljenijeg repertoara popularnih zborskih pjesama.


Podijeli: Facebook Twiter