Rovinju uručena nagrada Šampion turizma 2012

Giovanni Sponza i Goran Ogurlić ( Jelena PREKALJ)
Giovanni Sponza i Goran Ogurlić ( Jelena PREKALJ)

- Najstarija i najdugovječnija nagrada u Hrvatskoj "Šampion turizma" Večernjeg lista, pokrenuta je 1975. godine. Rovinj titulu Šampiona nije dobio prvi, a vjerujem ni zadnji put. Naši su novinari zaključili da Rovinj trenutno pruža najviše što hrvatski turizam može ponuditi.

Do posljednjeg dana nismo znali tko će dobiti titulu, no Rovinj iz godine u godine unapređuje svoju ponudu, izgrađeni su prekrasni novi hoteli, a presudni su bili kvaliteta usluge i gostoljubivost stanovništva. Rovinj je postao jedan od najvažnijih destinacija i to ne samo u turističkom već i u medijskom smislu, rekao je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista na dodjeli nagrade Šampiona turizma u rovinjskom hotelu Lone.

- Ova titula nije sam značajno priznaje za grad već ga primam i u ime svih građana Rovinja, turističkih kuća i djelatnika, poduzetnika, obrtnika i djelatnika javnog servisa. Osobno mi je zapela najviša ocjena kojom se ocjenjuje građani, odnosno ljubaznost domaćina što pokazuje da pojedinac ima snažan utjecaj i može doprinijeti u uspjehu zajednice. Rovinj ima plan i strategiju, otvoren odnos između javnog i privatnog te jasan plan razvoja turizma. Još uvijek imamo i neiskorištene resurse najviše na području sportskog, zdravstvenog i nautičkog turizma.

Ono čime želim zaključiti je da mi svi zajedno činimo sve da bi u prvom redu bilo lijepo nama građanima, a time i svima onima koji nas žele posjetiti i tu boraviti. Po svemu sudeći i ove ćemo sezone, treći put za redom, ostvariti najveći broj noćenja na državnom nivou i trudit ćemo se i dalje ostati prepoznatljivi, rekao je gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza ujedno i predsjednik njegove Turističke zajednice.

Rovinj je osvojio 94 od 100 mogućih bodova, drugo mjesto s tek bodom manje osvojio je Poreč, dok je treće mjesto pripalo Dubrovniku s 86 bodova.

Urednost, izgled mjesta, čistoća, zaštita okoliša, hoteli, kampovi, privatni smještaj i opskrbljenost dobili su maksimalnih deset bodova, a najvišom su ocjenom ocjenjeni opći dojam i gostoljubivost koji su, kako je naglašeno i na dodjeli, presudili. Bod manje od maksimuma dobili su zabavni život, kulturni, sportski i zabavni sadržaji, urednost i opremljenost plaža, dok su najslabije, sa sedam bodova ,ocijenjeni promet, odnosno javni prijevoz. (Mihaela MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter