Rovinju treci shopping centar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U rovinjskoj poslovnoj zoni Štanga pred Novu godinu zapocela je gradnja novog prodajnog centra Mercator. Kako smo obaviješteni od glasnogovornice ove tvrtke Lee Macijuš, Mercator centar Rovinj imat ce ukupno 8.000 cetvornih metara. Na dvije etaže posjetiteljima ce nuditi odabir trgovina koje zadovoljavaju najšire potrebe potrošaca u domeni ponude proizvoda za široku potrošnju, kucanstva i odijevanja.

Na ulazu ce biti veliki caffe bar s terasom, a Mercatorov supermarket prostirat ce se na površini od 1.600 kvadrata uz asortiman i uslugu sukladnu uvriježenim standardima poslovanja Mercator Grupe. Za ljubitelje sporta i sportskih izazova na raspolaganju ce biti izbor odjece i opreme Intersporta prodajne površine od gotovo 500 cetvornih metara, a u slicnom opsegu bit ce smještene prodavaonice poznatih europskih, i svjetskih brandova odjece i obuce, kao i poznata britanska trgovina modnih dodataka "Accessorize".

Ujedno, rovinjski Mercator centar dobit ce gotovo 1.200 kvadrata velik salon namještaja i opreme danske tvrtke JYSK, a u pripremi je i finalizacija ugovora s kompanijom DM Drogerie Markt, pa bi gradani Rovinja uz Mercator mogli dobiti svoju trgovinu ovog poznatog drogerijskog lanca.

Izgradnja rovinjskog trgovackog centra jedna je od najvecih ovogodišnjih investicija društva Mercator-H, procijenjene vrijednosti oko 9 milijuna eura, a dovršetak se ocekuje u lipnju 2011. Glavni projektant je Mario Smilovic iz Pule i njegov projektni biro Arhi. Glavni izvodac radova je Energoplan iz Zagreba, a nadzor vrši zagrebacki Interkonzalting.

Mercator je treci prodajni centar u poslovnoj zoni Štanga. Prvi je i kupio zemljište i tako "izazvao" izradu detaljnog urbanistickog plana ove zone. Kasnije od drugih istarskih centara Rovinj ipak dobiva svoju šoping zonu. Uz "staru" Valaltu i Konzum, koji je uzeo u najam brojne lokale nekadašnje Jadran-trgovine, na Štangi je najprije izgraden centar Plodina i potom Lidla.

Cini se da ce centar Mercatora biti najbolje iskorišten. Lidl još naime nije stigao popuniti svoj kat, koji je morao biti izgraden prema odredbama DPU-a, a Mercator je gotovo popunio sve dodatne prostore u svojem centru. Rovinjci, s najvišim dohotkom po stanovniku u Hrvatskoj, ce stoga manje putovati u Pulu, gdje su se do sada u velikoj mjeri snabdijevali.


Podijeli: Facebook Twiter