Rovinju kružni tok i kolektor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez prekidanja prometa na županijskoj cesti Rovinj - Bale, uz ulaz za Monfiorenzo, gradi se kružni tok, preko kojeg ce se izlaziti i ulaziti u novu poslovnu zonu.

Kružni tok, odvojak za ulaz na cestu prema Balama te lani izgradene prometnica upotpunit ce infrastrukturu ove zone. U zoni se gradi nova stanica za tehnicki pregled vozila.

U izgradnju kružnog toka Grad Rovinj ulaže 2,73 milijuna kuna. Gradnja je povjerena pulskoj tvrtki Cesta, a trebala bi biti dovršena do Uskrsa.

Prošle je godine u ulaznu cestu, za koju je zbog razlike u visini depresije u kojoj se gradi trebalo graditi visoki betonski zid, a potom i premjestiti aleju ladonja posadenu svojedobno u cast predsjednika Tita, uloženo oko 2,7 milijuna kuna. Tako je cijela investicija vec prešla 5 milijuna kuna.

Paralelno su u trupu rotonde i u ulicama koje se u nju slijevaju gradi i kanalizacijski kolektor južne strane Monfiorenza preko kojeg je zbog toga zatvoren promet. U ovaj novi kanalizacijski ogranak Komunalni servis ulaže 650 tisuca kuna, a gradi ga tvrtka Istrakop iz Poreca. Gradnjom ovog kolektora cijelo ce se naselje Monfiorenzo moci prikljuciti na sustav javne odvodnje.

Inace, stanicu za tehnicki pregled gradi tvrtka Trgokomerc iz Ludbrega. Da bi se izgradila stanica trebalo je takoder izgraditi dugacak betonski zid, koji omogucuje popunjavanje depresije u Sjenokoši, na kojoj se gradi stanica. Njena ce gradnja na kraju koštati oko 15 milijuna kuna.

Uz stanicu trebala se graditi i nova benzinska pumpa. OMV je najprije kupio zemljište, a potom odustao ne samo od gradnje, vec i cjelokupnog benzinskog biznisa u Hrvatskoj. Grad je pravodobno intervenirao i prodao svoje zemljište rijeckom Ri Petrolou na sjevernoj strani zone. Oko tog zemljišta se, medutim, još vodi sudski spor. Saznajemo da ce se u blizini pumpe graditi i turisticki punkt. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter