Rovinjskoj park-šumi Zlatni rt 118 tisuća eura

Punta Corrente/Zlatni rt jedna je od tek četiri zaštićene šume u Istri (arhiva GI)
Punta Corrente/Zlatni rt jedna je od tek četiri zaštićene šume u Istri (arhiva GI)

Zahvaljujući uloženom trudu, znanju i kvalitetnoj pripremi projekta pod nazivom "Šume za gradove- zajednička revitalizacija za održivo korištenje urbanih šuma", akronima "Green 4 Gray", Rovinj je dobio 118.600 tisuća eura iz EU-fondova, a ta će sredstva biti usmjerena k očuvanju i revitalizaciji park šume Zlatni rt-Punta Corrente.

Kako je na konferenciji za novinare istaknula pročelnica Upravnog odjela za proračun, gospodarstvo i europske fondove Martina Čekić Hek, Rovinj je u travnju 2012. kandidirao ovaj projekt na Operativni program IPA Slovenija-Hrvatska 2007-2013, unutar prioriteta Održivo upravljanje prirodnim resursima i mjere - Očuvanje zaštićenih područja, ekološki značajnih područja i kulturne baštine.

Pojasnila je i kako će biti utrošeno 118 tisuća eura.

- Što se tiče investicija, najveći će se dio izdvojiti za kupnju novog sadnog materijala, što je i jedan od vodećih prioriteta budući da je šuma Punta Corrente stara i neophodno joj je pošumljavanje.

Nadalje, postavit će se dva dječja igrališta, drvene klupe duž cijele šume, izradit će se edukativna staza koja će posjetiteljima pružiti mogućnost da se informiraju o posebnostima flore i faune. Pored toga, novac će se koristiti za odlazak naših osnovaca u Celje, grad koji je partner i nositelj projekta, i dolazak njihovih učenika u Rovinj, provođenje komunikacijskih planova te za internetsku stranicu u čijoj će izradi sudjelovati i Grad Rovinj, pojasnila je rovinjska pročelnica. Napomenula je da je predviđeno trajanje projekta petnaest mjeseci. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter