Rovinjskoj gimnaziji 100.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaklada Adris, u skladu s odlukom Zakladne uprave, dodijelit ce 100 tisuca kuna rovinjskoj gimnaziji ciji su ucenici ostvarili najbolje rezultate na državnoj maturi 2009./2010. te istodobno dodijeliti stipendiju uceniku koji je na državnoj maturi školske godine 2009./2010. ostvario najbolji rezultat. Novac je namijenjen za opremanje škole, programe usavršavanja profesora, a time i postignuca buducih naraštaja maturanata.

Na zajednickoj sjednici zakladne uprave i zakladnih vijeca clanovi su zaklade, uz ostalo, obaviješteni o pristiglim prijavama za dodjelu sredstava iz cetvrtog donacijskog ciklusa od osnutka Zaklade Adris 2007. godine. Od ukupno 1.025 prijava, za dobivanje sredstava iz programa Znanje i otkrica konkurirat ce 130 prijava, a za sredstva iz programa Stvaralaštvo 215 prijavljenih projekata.

Za sredstva iz programa Ekologija i baština konkurira 227 projekata, a za donacije programa Dobrota ukupno 186 prijavljenih. Za sredstva posebnog programa Zaklada Adris vam daruje svjetlost, zaklada ce odluciti izmedu šest prijava, dok je na natjecaj za dodjelu stipendija pristiglo ukupno 230 prijava.

Odluku o donacijama zakladna uprava donijet ce krajem rujna. Inace, zaklada Adris, najveca je korporativna zaklada u ovom dijelu Europe i dosad je kroz tri donacijska ciklusa za potporu 222 projekta i stipendija izdvojila gotovo 14 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter