Rovinjskoj dvorani krov od 400 tona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na gradilištu nove sportske dvorane rovinjske Gimnazije u srijedu su zapocele pripreme za montažu krovne konstrukcije.

Cjelokupna konstrukcija, koja je izgradena u Zagrebu, teška je oko 400 tona, a pojedini nosaci, dugacki 36 metara, ce se spajati na gradilištu prije same ugradnje.

Ugradnja konstrukcije krova dvorane bila najavljena još prije božicnih i novogodišnjih praznika, a šef gradilište Ivo Bilic iz metkovicke tvrtke MGA kaže da je montaža odgodena zbog lošeg vremena i kiša.

Po postavljanju konstrukcije na krovu dvorane ce se izliti betonska ploca, na koju ce se nadograditi oba krila stare zgrade Gimnazije.



Uz krilo koje koristi Srednja škola Zvane Crnje nadogradit ce se novih pet, a iza Srednje talijanske škole tri ucionice. Na preostalom središnjem dijelu izgradit ce se vanjsko igralište za male sportove, a na prostoru prema Gimnaziji stepenište i mali amfiteatar za priredbe na otvorenom. Povrh novog kompleksa, koji se nadograduje na staru Gimnaziju, uredit ce se mali park i parkiralište. Svi ovi radovi trebali bi biti gotovi do pocetka iduce školske godine.

Za realizaciju ove investicije je 2008. zakljucen Ugovor o sufinanciranju izmedu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Županije Istarske i Grada Rovinja. Polovicu potrebnih sredstava osigurava državni proracun, Grad pored vec 2,5 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju pridodao je još 30 milijuna kuna iz namjenskog kredita, dok Županija osigurava preostalih 7 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter