Rovinjsko - zagrebačka posada najbolje lovi velike ribe

Pobjednička ekipa s lijeva Saša Rakar, Alen Naiaretto i Vlado Ivančić (E. VELAN)
Pobjednička ekipa s lijeva Saša Rakar, Alen Naiaretto i Vlado Ivančić (E. VELAN)

Na kraju trodnevnog natjecanja u lovu na veliku ribu u Poreču ponovila se situacija iz prošle godine, apsolutni pobjednik drugog izdanja porečkog Offshore World Challengea, je posada Kate Fishing Team Rovinjca Vlade Ivančića. Uz njega u posadi bili su Saša Rakar iz Zagreba te Rovinjac Alen Naiaretto. Pobjednik natjecanja u Poreču osvojio je nastup na svjetskom prvenstvu u lovu na veliku ribu – World Offshore Championship 2017 u Queposu na Kostarici.

Posljednji dan na moru koji je okončan kao u 17 sati bio je ispunjen nizom doživljaja. Šest je riba izvađeno iz mora, najteža tuna iznosila je oko 150 kilograma. Tokom dana jedna je talijanska ekipa bila pred obaranjem novog rekorda, na udicu se uhvatila tuna od preko 200 kilograma ali je na kraju potpuno izravnala žigulin i slobodna nestala u dubinama. Dakle, najveće natjecanje u lovu na veliku ribu u Hrvatskoj, privedeno je kraju na najbolji mogući način – pristojnim ulovom i nizom popratnih enogastronomskih manifestacija. Po količini upecane ribe najbolji je bio drugi dan, petak: naspram prvog dana, kada je uhvaćeno 10 riba, drugi dan natjecanja obilježio je velik ulov - čak 46 riba, od kojih ih je jedanaest izvađeno iz mora i vagano na Porečkoj rivi pred okupljenima, dok su ostale, sukladno propozicijama natjecanja, vraćene u more. Najveća tuna drugog dana natjecanja, ulov talijanskog tima Mastfish Grillo samo je dvije kile lakša od jučerašnjeg primjerka koji je kilažom od 186,5 kilograma postavio rekord za najveću ribu izvađenu u sklopu natjecanja u zadnjih šest godina u Hrvatskoj. Kasno navečer uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, gala večera za sve sudionike u prekrasnom ambijentu Vile Polesini te veliki besplatni koncert Tonya Cetinskog na porečkoj rivi.

Besplatno kušanje specijaliteta od tune

Drugi dan natjecanja obilježilo je i zatvaranje Tunalicious Street Food Festivala u sklopu kojega su zainteresirani mogli besplatno kušati specijalitete od tune i druga riblja jela koja su za njih pripremali i na Porečkoj rivi dijelili ugostitelji iz Valamara te restorana Hrast, Pelagiusa Poreč i Pelagiusa Novigrad. Za one koji su i dalje željni vrhunskih gurmanskih jela, hotel Spinnaker nudi pravu poslasticu. Nakon dva uspješna dana i dva renomirana kuhara, Davida Parencana i Nenada Kukurina, Tuna Gourmet Dining jučer su zatvorili proslavljeni chef Stefano Cosattini i cijenjena istarska vinarija Meneghetti, uz prezentaciju sommeliera Sandija Parisa iz Valamar Rivijere. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter