Rovinjsko vijeće prihvatilo prodaju Lanterne

Nekada poznati klub godinama propada (A. P.)
Nekada poznati klub godinama propada (A. P.)

S glasom protiv i 14 za, rovinjski su vijećnici na izvanrednoj sjednici Vijeća prihvatili prijedlog Odluke o utvrđivanju najpovoljnijeg ponuditelja na natječaju za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada kojim se, po cijeni od 5,86 milijuna kuna, jedinom ponuđaču prodala gradska nekretnina - Lanterna.

Poduzeću IRIGEM d. o. o. Rovinj, u vlasništvu Giovannija Jannacopulosa, četvorni je metar nekretnine prodan po cijeni od 2.561 euro. Sredstva od prodaje Lanterne bit će utrošena za nadogradnju područnog vrtića Neven na Valbruni.

Protiv ove odluke, odnosno prodaje gradske imovine bio je Filip Šoštarić, nezavisni vijećnik koji smatra da Grad ne smije prodavati svoje kapitalne objekte, već ih samo davati u koncesiju. Milan Mihovilović, u ime Kluba IDS-a, kaže da su lijepe uspomene jedno, a realnost drugo.

- Imamo jednu derutnu nekretninu, koja zahtjeva značajna ulaganja, koja Grad nažalost nema, rekao je Mihovilović.

Vijećnica SDP-a Eda Kalčić predložila je da se napravi lista gradske imovine s prioritetima njihove moguće prodaje - da se slične situacije ne bi događale i ubuduće.

Giovanni Sponza, gradonačelnik Rovinja, istaknuo je da je vrtić jednostavno prioritet.

- Prodajom gradske imovine novac se usmjerava u gradsku imovinu, i to je jedini pravi, ispravni i odgovorni put kojim idemo… Ponavljam ovo je prvi objekt koji Grad prodaje, a sve zbog boljitka građana, zaključio je Sponza. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter